TECKNING

Vi fick ett block på blodcentralen som jag tänkte börja försöka teckna i. Var så länge sen jag tecknade eller målade och tänkte försöka börja med det igen. Så idag efter jobbet satt jag och väntade på bussen så satt jag och ritade på denna teckning, då det kommer en helt främmande kvinna och berömmer mig. Man blir så glad när folk gör så, helt utan anledning!

Tänkte iaf försöka börja lägga upp lite bilder då och då, skulle ni uppskatta det? Jag vet att skuggningen inte är världens bästa på den här, men det kommer den aldrig att bli, haha. En av mina många svaga punkter!


ÅRETS FÖRSTA DOPP

Tog mitt första dopp idag. Skitkallt först, men när man hade vant sig så var det så skönt. Allt känns så underbart nu när det är sommar! Köpte en sallad och jordgubbar så satt vi och spelade en massa spel på stranden.

Har ni hunnit bada än då? :)

R.I.P MICHAEL JACKSON


ETT INLÄGG OM LITE ALLT MÖJLIGT

Mamma pratade typ med sin väninna som sade att jag skulle ta en viss medicin mot mina svullna fötter. Som tur var så hade vi redan det hemma, för att min lillasyster har tagit det. Vet inte om det har hjälpt så mycket, men blev oerhört trött av medicinen, slumrade till väldigt många gånger på jobbet idag. Ja, det var en riktig biverkning av medicinen, jag var inte bara trött. Fast det kan ju ha varit en kombination av båda.

Efter jobbet gick jag och shoppade lite. Köpte lite tishor på rean, en klänning och solglasögon. Brillorna passade mig inte lika bra som de gamla, men de duger.

Sedan mötte jag upp Leyla och Ulla så gick vi upp till sjukhuset. Vi ska ju ge blod, men vi var tvugna att ta blodtest först för att se att vi är helt friska. Vi får väl svaren om fyra till sex veckor. Det kommer säkert att visa sig att jag har HIV eller något, heh..

Väl hemma hade jag två brev som låg och väntade. Det ena var mina betyg. Det mesta blev väl som förväntat, VG i allt. Men chockerande nog så fick jag MVG i samhälle!? Hur tusan gick det till, sover mest på de lektionerna. Men jag ska inte klaga, tehe. Och det andra brevet var min lön! Shooopppaaahh!! ;D 

Imorgon är det fredag, sista jobbdagen, och sedan heelg! Gud vad gött, ska njuta som fan! Ska försöka att lägga mig tidigt ikväll så att jag är utvilad och pigg imorgon och kan prestera mitt bästa.

HAR JAG FÅTT ELEFANTSJUKAN?

Båda mina fötter är så svullna. Anledningen: ett myggbett på varje fot. De har nu svullit upp till onaturlig storlek som dessutom gör j-kligt ont. Jag fick förstora mina jobbarsandaler med ett hål, och de satt ändå åt. Hade liksom spår kvar efter skorna. Det ser allvarligt ut som att jag har elefantfötter. Inte snyggt! Antagligen är det en allergisk reaktion (kan man vara allergisk mot myggbett?), men jag tycker ändå att elefantsjukan låter troligare.


Jag om 10 år?


JAG ÄLSKAR MITT JOBB!

Jag har ett så slappt och skönt jobb! Ska jag berätta lite om vad jag gör om dagarna?

09.00  Kommer till jobbet, ofta lite tidigare. Sitter och snackar med min arbetskamrat.
09.30  Den första vårdtagaren kommer och får lite gröt. Sitter och pratar lite.
10.00  Vanligtvis kommer det två till vårdtagare runt den här tiden.
10.15  Nu blir det kaffe (saft för mig, haha), bulle och kaka. Sitter och pratar.
10.45  Går ut i solen, sitter och solar lite. Dricker saft, läser tidningen och löser korsord.
13.30  Nu äter vi lunch, behöver inte ens hjälpa till och laga den, heh.. (a)
14.00  Efterrätt, oftast glass med tex jordgubbar. Man blir väldigt bortskämd här, hehe.
14.20  Vårdtagarna går hem, man diskar och städar lite lätt.
14.30  Sitter och väntar på att klockan ska bli tre så att man får åka hem.

Jag får praktiskt taget betalt för att vara social och sola hela dagarna. Gött, säger jag ;)

GRATIS-FASHION



Gratis-Fashion är en sprillans ny gratissajt där du samlar poäng och sedan "köper" prylar eller presentkort för poängen. Poäng kan du samla genom klick, värvningar, medlemsregistreringar, shopping, undersökningar m.m.

Klicka här och registrera dig kostnadsfritt.

MIDSOMMAR

Midsommar igår då. Jag och tjejorna var först hos Ulla och åt god midsommarmat och hade mysigt. Senare så drog vi till Öregrund, som typ resten av världen. Början av kvällen blev väl inte så lyckad, men senare blev det riktigt kul! Och såklart så skulle alla åka hem samtidigt. Hundratals personer trängdes och försökte komma på en enda buss. Jag stod där, två meter ifrån ingången, oförmögen att röra mig ens en centimeter. Alla trängdes från olika håll, men efter typ en timme så kom jag på bussen, blev nästan av med min väska.

Resan tillbaka var nästan roligast (förutom att jag var kissnödig från start och hela resan på en och en halv timme!). Det var en kille som satt med oss som visade oss en massa trolleritricks. Snacka om att jag blev impad! Plus att jag var ganska lullig och inte kunde tänka så logiskt. Men en riktigt trevlig midsommar blev det! Bara så besviken att jag inte fick dansa "små grodorna" eller någon annan klassisk dans runt midsommarstången.. :/

Hur var eran midsommar då? :)


MUSE! :D

Just det, har glömt att berätta! Jag ska se Muse live på Hovet den 24 oktober!! Så jäkla glad jag är!! :D


FÖRSTA ARBETSDAGEN

Tack och lov så försov jag mig inte i morse! Det skulle vara så typiskt att försova sig på sin första arbetsdag, så typiskt mig. Jag jobbar för er som inte vet på en dagverksamhet, dit kan typ dementa komma och tillbringa dagen. Det var två i personalen som välkomnade mig jättehjärtligt och berättade allt man behöver veta. Sen kom det tre vårdtagare, och vi var tre i personalen, så det var gött :) Min arbetskamrat förklarade för mig att det viktigaste är att vara social och att laga mat. Jaa, för jag suger ju på båda. Haha, men det sociala kämpar jag med, det går ganska bra faktiskt. Har bara lite svårt att prata med främlingar som jag inte känner, som jag inte vet något om och som är 60 år äldre än mig, heh, man har inte så mycket gemensamt och att prata om liksom. Matlagningen tänker jag inte ens försöka med, inte till att börja med iaf. Men de sade att det inte behövdes, heh :) Men första dagen gick bra tycker jag. Väldigt slapp dag, satt bara ute och solade hela förmiddagen (är så solbränd!) och sedan åt vi. Sedan när vårdtagarna gick hem så städade vi lite, och sedan satt vi bara och pratade tills vi skulle sluta. Så ja, jag har inte gjort så mycket "jobb" idag :P


TÄNKTE HISSA OCH DISSA LITE..

HISS

Folk som har gått på allmäna toaletter och sedan låst dörren på utsidan eller vad man ska säga, så att nästa person slipper betala. Går aldrig på såna toaletter, dels för att de inte är så fräsha och dels för att jag är för snål, haha. Men för någon dag sen var jag tvungen att gå på toaletten på stationen. Var precis på väg att lägga i en femkrona när jag upptäckte att någon hade lämnat dörren öppen. Då blev jag glad, tehe. (Ja, jag vet, fem kronor är ju inte alls mycket, men ändå, det är tanken! :))

Gummistövlar! Jag minns när jag var liten så vägrade jag ha gummistövlar, blev hellre blöt och sjuk än att ha de där fula gröna sakerna på fötterna. Men nu har jag upptäckt hur bra de faktiskt är! Man slipper hoppa och försöka undvika alla vattenpölarna och leran, utan kan bara gå vart man vill. Asskönt! Och ett stort plus är ju att man har snyggare gummistövlar nu (rosa) ;)

DISS

Jag vill verkligen dissa regn! Det har regnat i veckor nu typ. Det är de första dagarna av sommarlovet, och det känns som att det är höst!? Och jag som ska börja jobba imorgon och har typ inget sommarlov kvar nu. Men idag kikade solen fram, han tänkte nog vara snäll och låta mig njuta av min sista lediga dag. Lite omtänksam är han iaf. ;)

Ja, när vi ändå är inne på ämnet så vill jag dissa att jag inte får någon semester i år! Ska jobba hela lovet. Jag som skulle åka och campa, på festival och tågluffa, inte blev det något sånt inte. Men men, jag får väl åka på dagsutflykter på helgerna och hålla humöret uppe med att tänka på hur mycket kläder jag kan köpa för min lön. ^^


ANNAS STUDENT

Bestämde igår sent på kvällen att jag skulle komma på Annas student. Hade inte tänkt att komma egentligen, var ju ändå på hennes skiva, men igår ringde hon mig och ville verkligen att jag skulle komma. Självklart gjorde jag det, hon är ju min bästis, har känt henne sen jag var typ ett, två år. Lite sur att hon inte sade det tidigare bara.

Stressigt blev det att planera resan, och nervöst. Jag är ju inte van att pendla i Stockholm och sånt ju. Först skulle jag ta Upptåget, byta till pendeln, byta till tunnelbanan, byta till tvärbanan och sedan hitta till Annas skola. Mycket byten och letande, och det är inte det jag är bäst på. Men iaf så kom jag fram otroligt nog. Stod där och undrade vart jag skulle, sms:ade med Elina som skulle komma och hämta mig, men då åker en annan bil förbi mig och vinkar. Det var Henrik (Annas pojkvän), Anton (Elinas pojkvän) och Annika (Annas vän). Hur stor är chansen att de skulle åka förbi mig där liksom, hah? Men så åkte vi till Annas skola och fick se henne springa ut.

Hann tyvärr inte köpa något till henne i och med att det blev så kort varsel, men försökte. Tänkte köpa lite studenthalsband och sånt i Uppsala innan tåget gick. Men nej, då öppnar ju affärerna kl. 10 - och tåget gick 10.13! Men sprang runt där iaf, de öppnade ltie tidigt tack och lov. Frågade om de hade studentsaker, halsband och sånt men alla sade nej och tyckte att jag var dum i huvet, i Uppsala tog alla studenten förra veckan. Så de hade inga saker kvar. Och i Stockholm hann jag inte kolla, och skulle ändå inte hitta. Men hon får en extra fin födelsedagspresent istället :P

Sedan studentmottagning i Västerås och senare tillbaka hem till Uppsala. Så jag har varit lite spridd över hela landet idag, hehe. Missade tyvärr min skolavslutning - min sista skolavslutning i och med att jag tar studenten nästa år! Lite synd, men väljer såklart min gamla bästis framför det. Men ett stort grattis till Anna som tog studenten idag! "Fy fan vad du är braa!" :)


Annika, Anton, Märta, Markus, Janus, Anna, Henrik och jag :)

TESS, 18 vs OSCAR, 4

En liten unge kallade mig för en köttbulle idag. Det tog jag inte som en komplimang. Så jag kallade honom för en potatis.

VUXENPOÄNG?

Var och röstade idag då, första gången. Vuxenpoäng? Beslutsångest in i det sista, men det blev Miljöpartiet till slut. Men till nästa val ska jag vara ordentligt påläst om alla partierna! Har ni röstat idag då?

Här har ni Lady Gagas nya video med Alexander Skarsgård :)


BRORS STUDENT

Grattis till bror som tog studenten och fyllde 20 igår! Och även ett grattis i förskott till syster som tar examen nästa vecka, men som vi firade nu samtidigt :) Jag och Michelle firade studenterna på People dit Adam Tensta kom, även Bingo Remer, haha. Har aldrig längtat tills jag ska ta studenten, känner mig så gammal och som att tiden går alldeles för fort! Men nu är jag fett pepp på att ta på mig min mössa, haha! ;) Men grattis till alla som har och ska ta studenten!


Plakat som min farfar gjorde. Fina, va? :)

KATTE KUNDE VISST VINNA?

Det var Kattekampen idag då. Har längtat efter den här dagen sen förra året, men gud vad misslyckat det blev. Först och främst så har det regnat hela dagen. Sen så hamnade vi typ på tråkigaste stället på läktaren där vi satt och frös arslet av oss. Sedan helt plötsligt säger de att de avbryter kampen för att Skrapan har kastat ägg på Katte!? Detta hade vi ju inte sett skymten av, men ändå, kändes väldigt lögjligt att blåsa av bara för det. Visst, idioriskt att kasta ägg, men jag menar förra året så kastade Katte ägg på oss, plus senap och ketchup. Inte avbröt de kampen för det? Nej, mycket dåligt säger jag bara. Men de lyckades övertala rektorerna att få fortsätta tävla utan publiken. Så vi fick ju gå då. Skitdåligt.

Alla försvann väldigt fort, inte ens en liten protest? Vi hamnade till slut utanför Studenternas och tittade på - i Kattes hejaklack(!?). Skrapans såg vi inte skymten av. Vi kände oss kanske lite utanför där, så till slut smet vi in igen på Studan där vi satt ensamma på typ hela läktaren. Poliserna och vakterna brydde sig inte om oss, trodde väl att vi hade varit med och tävlat eller något. Men iaf så vann Katte. Hur tusan gick det till!? Vi har ju vunnit elva år i rad. Men de blev skitglada, så det var ju kul iaf. Kul med lite mer spänning i kampen också. Men nästa år så vinner vi igen, det står 1-1 kan man säga, så tredje året gäller det! ;)

Alla hade en känsla av att vi skulle förlora i år. Det fattades ju så mycket folk i de olika grenarna att de tog in folk från publiken som fick vara med och tävla, haha. Plus att nu har ju 92:orna kommit!? De var helt förvirrade av att vara utan sina datorer så länge, hah. Men nästa år så kommer 93:orna, då går det nog bättre. Jag kan kanske förklara vår lilla teori;

90:orna - Ordentliga (Faktiskt, känner inte en enda som inte är det!)
91:orna - Upproriska (Vet inte om detta stämmer på just mig, men Ulla säger att 91:orna är så här)
92:orna - Töntiga (Ja, bevis dagligen i vår kära gamla skola)
93:orna - Sportiga (Vårt sista hopp inför nästa kamp!)

Inte heller blev det något i Stadsparken efter eftersom det var så dåligt väder. Vi som hade planerat att "festa" både idag och imorgon. Hade verklgien sett fram emot det! Appropå imorgon, bror min tar studenten och fyller 20 och syster tar examen. En kompis fyller även 18 idag. Hm, snacka om att jag kommer att bli pank. Plus att jag ska köpa biljetter till konserten med Muse. Men men. Tips, vad kan man köpa i studentpresent till en kille?


Bild av vårt lilla band, eller något. Under fotbollsmatchen då vi fortfarande hade lite hopp om seger..

Tog förresten x antal timmar för mig att inse att Kattes hejaklack sjöng "O-a Katedral, säg o-a Katedral!"  och inte "Hora Katedral, säg hora Katedral!". Undrade varför de förolämpade sig själva, heh..


"PLUGGA"

Borde börja arbeta på min fördjupning i Social Omsorg. Hela veckan har folk liksom redovisat sina arbeten och jag har inte ens börjat. Hm, det känns lyckat. Försökte iaf lite nu..

22.30 Googlar ämnet.
22.32 Hittar en perfekt sida.
22.33 Ögnar igenom inledningen.
22.34 Kollar hur mycket det är kvar.
22.37 Drabbas av akut uttråkning.
22.38 Tvingas ta en paus.
22.40 Målar naglarna.
22.45 Ignonerar fördjupningen.
22.50 Fritid.

Vadå, jag gör det bara någon annan gång?

RSS 2.0