PÅMINNELSE, TACK!?

Kunde ingen vara vänlig nog att påminna mig om att det är sommartid nu!?

Ja, duktig som jag är så glömde jag bort det.. Börjar halv nio, och det är nu. Smidigt värre, Tess!

Undrar ni varför jag inte skyndar mig till skolan nu? Men jag vill ju inte komma mitt i en lektion. Och då lär ju alla förstå att jag glömde bort att ställa fram klockan en timme, och det är ju bara pinsamt.. ;) Hm, hade velat vara med på den där lektionen också. Svenska, nytt tema - humor.

Men jag åker till skolan lagom till nästa lektion. Bussen går om 45 min, så då har jag lite tid att slappa.. ^^


EARTH HOUR - HJÄLPER DET?

Släckte ni alla lamporna och stängde av all el?

Jag måste erkänna, jag hade faktiskt tv:n på och tittade på Robinson. (a) Men jag släckte faktiskt ned allt annat!

Men alltså, Earth Hour, det är ju liksom bara ett statement. Det blir ju inte bättre för att hela världen bara släcker ner en timme, och sedan tänder alla igen och allt blir som vanligt. Fatta chocken jorden får då och går under! Haha, skämta ;) Nej, men jag tror att Earth Hour bara är som en påminnelse om konekvenserna på miljön och bara en påminnelse om vad man kan göra. Vi har så mycket energi på helt i onödan, och nu upptäcker vi ju att vi överlever utan femtiotusen glödlampor tända! Jag försöker alltid att ha så många lampor som möjligt släckta, så det är inte bara ikväll som jag gör något. Så därför tycker jag det är fel när folk tar illa upp när folk inte släckte ikväll. Så länge de gör något någon annan gång. Varför ska de släcka just ikväll liksom? Man kan hjälpa miljön på så många mer sätt än att bara släcka ner en timme per år liksom.

Nej, Earth Hour är bara för att få folk att uppmärksamma miljöproblemen, det hjälper ju inte så mycket bara den här dagen. Men varför ska vi inte släcka för att hjälpa till att uppmärsamma klimathotet? 

Fattar ni hur jag tänker? Eller håller ni inte med?


EARTH HOUR


Glöm nu inte bort Earth Hour! Släck alla lampor och stäng av all el klockan 8.30-9.30! MINST, haha ;)

Lite taskigt bara att det är då alla tv-program är.. Då är Robinson, Jag vet vad du gjorde förra lördagen, Ballar av stål plus fotboll Sverige-Portugal. Som att det inte är svårt nog att välja vad man ska titta på i vanliga fall? Nå får man inte se på något! Haha. Men Sverige-Portugal är det nog bara sånt där snack då, man missar nog inte själva matchen.. Tror jag.. ;S

Visst kommer ni att släcka ner? :)

LENIN? STALIN? PUTIN? !?!?!?

Historialäraren gick förbi mig och Elin idag och sade att vi fick MVG på historiaprovet! Så himla glad! Men det var ju ett väldigt enkelt prov, men ändå. Hoppas bara att alla andra inte får MVG också, då det ju inte bli samma sak.. (a) ;P

Men hade gjort ett sånt fel, haha! Det var en fråga "Vem tog över efter Lenin?" och jag svarade Putin, hahaha! Rätt svar var såklart Stalin! Men gud vad jag skämdes, haha. Men jag tänkte Lenin, och tog första ryska namnet jag kom på som slutade på "in" och det blev Putin, haha. Självklart vet jag att det var Stalin, det gick bara lite fort där, haha.

Men ärligt, alla de namnen är likadana ju! Lenin, Stalin, Putin.
Same shit, different names.. ;)


DANIEL = BOXERROBERT ?

Hm, är jag den enda som ser likheten..?Mina teorier är följande:
- Daniel extraknäcker som BoxerRobert.
- BoxerRobert extraknäcker som Daniel.
- De är tvillingar.
- De är helt enkelt samma person.

Jag vet inte riktigt än, vad tror ni..?

Eh, ja, jag förstår att någon om de två första är sanna så är det samma person, men det skiter jag i. Kom helt enkelt inte på fler alternativ!? ;O

GO' Å GLA', VÅFFELDA'

Nu är jag alldeles rund och mätt av alla våfflorna jag har ätit idag! Men det är ju faktiskt våffeldagen, som jag tvivlar på att någon har missat.. Det borde fan bli en helgdag snart, heh.. ;) Har ni ätit våfflor idag då?

Förresten, på idrotten i skolan har vi intresseveckor nu. Man ska ha ett eget mål och försöka uppnå det på fem veckor. Jag har skapat en ny "underblogg" där jag kan anteckna allt jag gör. Ni får jättegärna följa den om ni vill! Ni hittar den här. :)

PROVTEORI

Och ja, rubriken är rätt - provteori och inte teoriprov! ;)

Fick tillbaka matteprovet igår då. När jag gjorde det tyckte att det var så himla enkelt och bla bla bla.. Men så gick det väldigt dåligt ändå och jag fick bara ett svagt VG på provet.

Men det är alltid så, när man tycker att ett prov är enkelt och går bra så går det alltid dåligt! Det är så för alla, statistiken ljuger inte!

Men hur funkar det ifall det är tvärtom då? Om man tycker att det går jättedåligt på ett prov, går det bra då så att man får MVG? Eh, nej!? So please tell me, hur tusan ska jag lyckas få MVG!?
 
Och nej, ni skulle bara våga säga plugga och lyssna på lektionerna!! ;P


ETT SAMTAL..

Jag satt i min lugnans ro och tittade på tv, då plötsligt mobilen ringde. Kollar alltid vem det är innan jag svarar, men nu var det ett nummer som jag inte hade i mobilen. Suck, tänkte jag, inte en till felringning (händer väldigt ofta för mig!). Men så svarade jag.

Hon i telefonen presenterade sig. Jag som har väldigt svårt att komma ihåg namn glömde ju såklart bort det på en sekund då jag var stressad och säker på att det var en felrigning.. Då visade det sig att det var typ systers chef som jag hade pratat med för några veckor sen. Då hade jag fått ett nummer av henne att ringa så skulle jag få ett jobb på det stället. Men nej, där hänvisade de mig till arbetsförmedlingen. Jaha, liksom. Tänkte att jag får väl söka sommarjobb där då..

Men tydligen hade hon inte glömt bort mig! För nu hade hon ett sommarjobb (75%) som hon hade hållt utkik efter åt mig. Guuud vad glad jag blev!

Hon ville att jag skulle komma på intervju iaf. Det blev en massa trubbel med att hitta ett datum som passade oss båda, jag går ju liksom i skolan 8.30-16.30 typ dagligen. Men jag sade att jag kunde skippa/ta ledigt (minns ej mitt exakta ordval ;)) skolan någon lektion så att vi kunde ha mötet då. Vet inte vad hon tyckte om att jag sade så, att jag inte tog skolan på allvar och inte skulle ta jobbet på allvar? Men det blev väldigt vimsigt iaf, och jag hör ju så dåligt. Så var jag tvungen att fråga vad hon hette igen, piiinigt.. Och så var jag så rädd att mobilen skulle stängas av, den har haft lågt batteri hela dagen. Skulle det inte vara typiskt om den dog just då!? Men vi kom fram till att jag skulle komma på intervju nästa vecka, najs! :D

Får väl tacka syrran, hon är nog enda anledningen att jag "fick" det här jobbet! Det var typ tack vare henne som jag fick sommarjobbet i 9:an också, för arbetsledaren där var ju polare med henne också, haha.

Har ju inte "fått" jobbet än, men är ganska säker på det. Hur mycket kan jag liksom göra bort mig på intervjun!?

Eh, strunt samma, ni behöver inte svara på det..

ÄR MÅNEN EGENTLIGEN ETT UFO?

Hittade detta inlägg hos MissMagicGirl. Tyckte att det var väldigt intressant :)

Jag förstår att överskriften är något av en chock för er. Men det är på tiden att allmänheten vaknar upp och inser att månen är ett ufo och inte en ost!

Okej, såhär ligger det till: I juli 1970 publicerade de två ryska forskarna Michael Vasin och Alexander Shcherbakov en artikel som påstod att månen är en farkost skapad av utomjordingar. Få personer tog teorin på allvar då men 5 år senare skrevs boken: "Our Mysterious Spaceship Moon" av Don Wilson. Hans bok var fylld av fakta som fick folk att börja ta teorin seriöst.

Månen är trots forskning och rymdfärder dit fortfarande ett mysterium. Vi har inte ens en förklaring på hur den kom till. Än mindre hur den hamnade i sin bana runt jorden. Låt oss titta närmare på några av månens mysterier. Efter att ha undersökt stenar från månen har de visat sig vara en billion år äldre en jorden. Men dammet som dessa månstenar låg i tycks vara en billion äldre än själva stenarna.Något som gör det hela ännu mer skumt är att stenarna och dammets uppbyggnad är totalt olika. Det brukar annars vara så att dammet kommer från nedbrutna stenar runt omkring. Stenarna kommer alltså någon annanstans ifrån. Men var? Man kan förstås förklara detta med att material från olika platser användes när utomjordingarna byggde månen och att deras material är mycket äldre än jorden är ju inte så underligt.

Månen har tre lager av berg. Konstigt nog är de tunga stenarna högst upp och de lätta längre ner. De material som borde vara längst in är på utsidan. Det finns ett överflöd av titan som är så stort att vissa forskare inte kan förklara det på något annat sätt än att det har lagts dit på något sätt. Men inget av det är ju underligt om månen är en byggd farkost.

Om jorden och månen bildades samtidigt, varför är då deras uppbyggnad så olika?

Om månen kom till långt ifrån jorden, hur hamnade den då i sin bana?

Den enda förklaringen är nästan att månen byggdes av en intelligens långt från jorden som sen tog den hit.


Några av stenarna från månen har haft magnetism i sig. Det som är skumt är att månen själv inte har något magnetfält. Hur blev stenarna magnetiserade? Det kan inte vara från jordens magnetfält, för om månen kommit så nära hade den blivit förstörd av jordens gravitation. Fast om månen är ett ufo kan den ju på sin väg hit passerat planeter och solar som magnetiserat stenarna.

Månen är väldigt torr och verkar inte ha något vatten. Eller? Den 7 mars 1971 sände en av våra maskiner på månen ett meddelande som sa att den känt av vatten. Var kom detta vatten ifrån? Enligt några forskare måste det ha kommit fram vatten ur månenes innandöme i en månbävning. Vilket bevisar att det måste finnas vatten någonstans. Inte så konstigt att det skulle finnas vatten inne i ett rymdskepp men inte utanpå.

Det finns även några bevis för att månen är ihålig. Den 20 november 1969 skapades en falsk månbävning av Apollo 12. Månen vibrerade som en klocka i över en timme. Samma sak upprepades en tid senare och då fortsatte den vibrera i över tre timmar. Detta kan betyda att månen är ihålig eller har en väldigt lätt kärna. Om den är en rymdfarkost så är det förstås inte så underligt, eller hur?

I en mängd gamla skrifter står det om tiden innan månen fanns på himlen och berättelser om folk som levt innan den kom. Kan det betyda att månen inte alltid funnits på himlen?Hehe, vet inte om jag tror på detta, men vad tycker ni om detta?

FUNDERINGAR KRING REKLAMER

Ni vet friends-reklamen, hon som sjunger om att hon är mobbad typ.. Ja, men inte undra på att hon är mobbad!? När hon går och sjunger i skolan om att hålla käften och går och tar killen hon är kär i i nacken.Hon är ju inte normal!?Och Martin Timell då!? Denna för jämnan mysiga man har ställt till med mycket funderingar hit och dit den senaste tiden. Jag har vankat av och an här hemma för att finna ett logiskt svar, men frågan kvarstår ändå: Hur fasen bär sig Martin Timell åt i den där reklamen för Äntligen Hemma!? Hur sjutton lyckas han pricka de där spikarna utan att titta egentligen?Hur Martin, HUR!?Jag är med och tävlar om en Goodiebag hos Maria som har ett värde av hela 20 000:-, de som har sponsrat med priser är: Tidningskungen , Nagelshop , Gudrun Sjöden , Fluffbabes , Depend , Food in Action, BRACY, Snyggunder, Textilboden, Shampoodle, Sagopalatset , Nallebudet , Diary Dreams, Evince Cosmetics, Bemi smycken, Aromia
, Blå Elefant, Stjärnglitter, Pärlsmycken, PikMee, Parfymbutiken.nu, beautystick.com, Wellnesswebshop, PNY DESIGN, Shoppinglust, Ingrids Smyckeskrin, Smyckesverkstan, Medvetna Presenter, Leshop.se, Presentkuriren, AmoreMio, Karin Herzog-Oxygen, Drömtorget, presentermedstil, Market2Member, Tekompaniet, Wishdesign, Rosenserien, Kakaobönan, Ingelita, LoveYourHome , MiajiPresento , Tidningsmetropolen.se - Billiga tidningar och magasin

SCARY?

Titta på min kompis ögon. Kan ni se något annorlunda?Ja, hon har en ögonsjukdom, och medicinen hon tar nu gör så att pupillen blir stor.

Jag hoppade en meter bak när jag såg henne först!

VÅRENS FÖRSTA GLASS!

                                 
Vi var ute och gick i fyra timmar, så tyckte faktiskt att jag förtjänade det! ;)

Har ni hunnit köpa er första glass än? :D

VILL HA!

Ja, jag vet, det här är ingen modeblogg, men jag vill bara visa ett par kläder som jag vill ha såå mycket! :O:D
ICHI I-paja-jaD S SUPERGIRL RED/WHT
 
Hittar inte gladiatorsandalerna jag vill ha, men ungefär liknande de här, fast bruna :)
Skinnsandal
Snygga till gympan!? :D Så länge det inte bli kasslereffekt.. ;S
        Gladiatorsandal

Eh, ja, jag var bara halvt allvarlig med shutter shades'en.. ;)

UTMANAD

Okej jag har blivit utmanad att svara på massa konstiga frågor av Ulla.

1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? 4x-12xy-(6x-12xy-2+4y)= (mattebok, teh :P)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid? Inget, mitt skrivbord om jag sänker den lite?

3. Vad såg du senast på TV? 5 min av Scrubs, typ.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? 8.30? (Klockan var 8.57, ganska bra ändå?)

5. Bortsett från datorn, vad hör du nu? Radion, Rix Morgonzoo :)

6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Gick hem från bussen.

7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen? Mina kommentarer, då jag läste att jag var utmanad, så kollade jag i Ullas blogg ;)

8. Vad har du på dig? Linne och pyamasbyxor.

9. Drömde du något inatt? Usch, vill inte tänka på det. Drämde att jag gifte mig med morfar/pappa. Olika hela tiden. Vaknade innan bröllopsnatten iaf!

10. När skrattade du senast? Ehh, jag minns inte. Skolan antagligen, men minns inte när?

11. Vad finns på väggarna i det rum du är i nu? En hylla? Har ingenting på mina väggar, haha. Men jag har snetak, så det får inte plats med så mycket och den andra långsidan är full med garderoben och en hylla. Och kortsidorna är ockuperade av dörr och fönster. Finns inte så mycket vägg man kan hänga upp något på faktiskt.. Jo, hittade en klocka! Som har stått still i ett år.. ;S

12. Har du sett något konstigt på sista tiden? Typ en konstig buss som jag åkte med som betedde sig lite konstigt när jag hade gått av.

13. Vad tycker du om den här utmaningen? Den får mig att verka knäpp(are). Rätt tråkig också, heh..

14. Vilken var den senaste filmen du såg? En operationsfilm i skolan.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då? Kläder, kläder, kläder. Laptop, TV, filmer, skivor, körkort, bil, resa. Samt bjuda familjen på en massa sånt också :P

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Jag vill inte bli äldre, har åldersnoja. Men det vet nog alla, hm.. ;S

17. George Bush? Usch för Bush!

18. Ingen fråga? Eh, va..?

19. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Flicka: Har aldrig tänkt på flicknamn, men något fint men lite annorlunda, typ Tove, Love, Tindra, Saga, Alice eller något sånt.. :) Pojke: Lukas, Isak, Elias, Linus, Liam, Adrian, kan inte komma på alla, men gillar lite bibliska killnamn :)

20. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Ja, har funderat på det mycket, så det skulle inte vara helt omöjligt ;)

21. Vad vill tror du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten? "Jaha", *tar fram en lista*, "då ska vi se allt som du har gjort.."

22. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor? Alla som vill! :)


TINGELING

Tingeling, tingeling.. Betyder jag ingenting.. Lalalallalaa

Ja, typ så mycket kan man på den låten. Och ändå går alla och sjunger på den varje dag, varje timme, varje minut.. Det är ju inte La voix som alla minns från Melodifestivalen, nej det är Tingeling. Men erkänn, den är ju bäst!?

Iaf så ju fick Ryssland damp på Sverige och SVT pga 'ryska' tingaling-inslaget i finalen. Ja, jag vet inte ifall de överdriver lite, man måste ju kunna ha lite humor. Men det är klart, vi förstod ju inget som sjöngs på ryska, som: Skål, Stalin! Hej då, Putin! Men det var någon från SVT som hade skickat en bukett med blommor till den ryska ambassaden på eget iniativ och bett om ursäkt. Men han bad inte om ursäkt över själva sketchen, utan för att de hade tagit illa upp!

Men vem skojar ju inte om andra länder. Det är inte som att vi tror att Ryssland är så, det är ju bara ett skämt. Om de skulle göra något om Sverige, skulle inte det vara bikinitjejer, dumma blonda killar och en massa fyllon. Men vi har inte tagit illa upp när de har gjort något sånt (tex tyska IKEA-reklamen), tvärtom! Vi har ju gjort inslag om alla städerna, och nu om Ryssland. Inte klagade Göteborg eller Landskrona? Det handlar ju egentligen inte om Ryssland, bara om svenskarnas fördomar om Ryssland!

Men tycker att det är väldigt kul att läsa kommentarerna på youtube. Förutom svenska så var det väldigt mycket danska, norska och amerikanska kommentarer när jag läste det. Det har spridit sig, heh..

Men var tycker ni, överreagerar Ryssland eller har de rätt?


SÅ LÄNGE VI BÅDA ANDAS

Är lite sur nu. Och ledsen. Vill ni veta varför?

Jag har läst ut Så länge vi båda andas! Den fjärde och sista boken i Twilight-serien.

Jag köpte ju den i torsdags som jag skrev. Eftersom det är sista boken så ansträngde jag mig verkligen för att inte läsa ut den på en gång, men det gick ju sådär. Jag hade kunnat läsa ut den i fredags, men ansträngde mig verkligen som sagt. Men ja, den räckte ju ganska länge iaf? Och det är värt att notera att den är dubbel så tjock som de andra böckerna, och de läste jag ut på två dagar.

Har tänkt att läsa om dem på engelska, men det känns ju ganska onödigt egentligen. Men vi får se, kanske till stranden till sommarn då man har tid.

Jag blev lika sur när jag läste ut sista och sjunde Harry Potter-boken. Man hade ju liksom växt upp med de böckerna, väntat på att nästa kommit ut, sträckläst dem om och om igen och bara älskat dem. Sen när böckerna bara tog slut var jag ju asdeppad, det skulle ju aldrig komma en lika bra serie igen, möjligtvis Narnia. Men sen tog Narnia också slut. Och nu några år senare upptäckte jag ju Twilight! Och nu är de också slut. Why do all good things come to a end? Nah, slut med citat från Nelly Furtado, känner mig nog mobbad som det är, haha.

Men till själva poängen - har ni tips på någon bra bok/serie man kan läsa? :)

LA VOIX

Ja, jag kan ju inte låta bli att skriva ett inlägg om Melodifestivalen.Men vad tyckte ni om vinnaren då? Ja, det var ju minst sagt oväntat..

Jag var helt säker på att EMD skulle vinna, fanns ingen som helst tvekan. Men sen när jag hörde alla bidragen blev jag väldigt tveksam, alla var ju faktiskt väldigt bra. Men vem ville jag skulle vinna? Ärligt talat så hade jag själv ingen aning. Skulle bli nöjd oavsett vem som vann! Förutom Agnes då, den enda jag inte tyckte om, haha. Och jag blev så glad när jag såg att det stod mellan La voix och Snälla snälla!

Och när Malena vann så var det ju oväntat, men ändå bra. Inte som vanligt, att folket röstar på den kändaste eller som de tror har störst chans i ESC. Det känns väligt bra att ha något ovanligt som står ut, men vinner gör vi nog knappast. Jag tror inte att vi skulle vinna ESC oavsett vem som vann, alla hade lika liten chans. Men det är bara att hålla tummarna ändå, vem vet :)

Tror ni att hon har någon chans i Eurovision Song Contest?

RABATTKOD PÅ BRACY

Just det, har ju glömt att berätta en sak. Alla mina läsare får rabatt på Bracy.se! Rabattkoden som ger dig 10 % är: BRACY

Har hittat en hel del snyggt där. Funderar bland annat på att beställa den här.


THE MILLION DOLLAR QUESTIONGuess who som nyss has bought the nya Twilight-boken!?

FRÅN DIN HUND

♥ Mitt liv varar bara i ca. 15 år.
Skild från dig betyder sorg för mig, tänk på det när du skaffar mig.

♥ Ge mig tid att förstå vad det är du begär av mig.

♥ Gör mig tillitsfull ty du är mitt hela liv.
♥ Var inte arg på mig för länge åt gången och spärra inte in mig som straff.

♥ Du har ditt arbete, dina vänner och nöjen, jag har bara dig.

♥ Tala till mig även om jag inte förstår dina ord, men din stämma översätter allt.

♥ Vet du att jag aldrig glömmer hur man är mot mig.

♥ Om du slår mig tänk då på att mina tänder med lätthet kan krossa din hand, men jag använder inte min makt.

♥ När du blir irriterad på mig för du själv har brått, så tänk på att jag kanske har ont i magen, kanske låg för länge i solen eller bara är trött och ledsen på allt.

♥ Ge dig tid med mig då jag blir gammal ty även du blir gammal en dag.

♥ Var hos mig när jag har det svårt ty allt blir lättare för mig om jag har dig.

Jag älskar dig
Från din hundSKICKA-KNAPPEN

En sak som är väldigt irriterande just nu: Jag kan måste använda skicka-knappen på msn! Vem har någonsin i hela världen använt skicka-knappen!? Jag har ingen aning om varför, men av någon anledning så jag kan inte klicka på enter som normala människor.Som sagt, väldigt irriterande!

EMD + ALCAZAR = SANT?

Ni vet EMD och Alcazar i Melodifestivalen. Det känns lite om att de sjunger till varandra. EMD sjunger Baby goodbye, baby farawell och Alcazar svarar So why do you need to go when we've just begun? Stay the night. Won't you stay the night? I can be your lover. Och EMD svarar I don't wanna lie because we can't stay together, my friend. This is the end.

Är det något svenska folket har missat, eller? o_0


KÄRLEK

Satt och läste Tyras blogg, och måste bara sno detta inlägg!


Här sitter jag och gråter, måste dela med mig av denna underbara video..Läs texten först:

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"

Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans. 

En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".

En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)

Och pappan svarar igen "Ja"...

Och här kommer videon till denna historia:


RSS 2.0