FISKARNA

Goda egenskaper

Fisken är mjuk, känslig och förstående som person. Du har mycket lätt att känna medkänsla för andra människor och känner aldrig någon avundsjuka. Ditt varma hjärta gör dig till en mycket omtyckt person.

Fisken är romantisk och drömmande i sitt sinne. Din intuition är stark och du är lyhörd för stämningar i din omgivning som andra kanske missar. Fantasi och humor har du gott om.

Mindre goda egenskaper

Din känslighet gör ibland att du tenderar lägga för mycket energi på oro och ängslan. Ofta visar sig denna oro vara helt onödig.

Ditt dagdrömmande gör att du ibland blir slarvig med dina sysslor. Många ser dig också som lite passiv, flyende och alltför hemlighetsfull.

Fisken kan ibland ha svårt att skilja sina dagdrömmar från verkligheten. Du lever gärna i en idealistisk fantasivärld och blir onödigt besviken och sårad, när den sanna verkligheten attackerar dig.

Så tänker du

Du tycker inte riktigt om den trista, gråa vardagen utan behöver omväxling och ett högt tempo för att må bra.

Känner du av tristess eller någon form av hinder eller hot flyr du gärna in i din inre känslovärld och fantiserar och romantiserar.

Du tänker och planerar i stora och breda perspektiv, men ofta faller dina goda idéer på ett lite dåligt självförtroende.

Yrken du passar inom

Din fantasirikedom och konstnärliga läggning gör att du passar bra inom konst, musik, film och litteratur.

Din intuitionsförmåga och mjuka känslighet gör dig också till en bra psykolog, präst, läkare m.fl.

Ditt affärssinne skulle kunna vara bättre, men med rätt medarbetare skulle du säkert bli en varm och uppskattad egenföretagare också.

Kärlek och vänskap

Så ser du på kärlek och vänskap

Du har en mycket idealistisk och romantisk syn på kärleken. Du söker ett speciellt ideal och blir ofta besviken då du inte hittat rätt.

Du behöver någon att känna dig stabil och trygg med, men samtidigt någon som förstår att du inte vill bli "infångad". Du behöver också få känna din frihet.

När du hittat den rätte använder du ömt din romantiska och fantasifulla läggning, och gör förhållandet varmt, spännande och omväxlande.


Här finner du goda vänner och kärlek

Du passar mycket bra med Fiskarna, Skorpionen, Kräftan och Vågen. Även med Lejonet, Väduren och Stenbocken finns goda förutsättningar. Sämre förutsättningar har du med Tvillingarna, Vattumannen och i viss mån även med Oxen.

Färger, siffror m.m.

Färger: Fiskarnas astrologiska färger är grönt och blått.

Tursiffror: Den astrologiska tursiffran är 8.

Växter/blommor: Tulpan

Stenar: ametist och smaragd

Element

Fiskarnas element är vatten.

Vatten

Vatten kännetecknas av grunden för uppståndet liv, men också av kall gåtfullhet.

För forntidens människor var havet något mystiskt och okänt, något man bara kunde se ytan på. När man lärt sig bygga båtar och begav sig ut på haven, försvann rädslan allt mer.

Egenskaper som tillskrivs vatten är harmoni, känslighet och lömskhet. 

Planeten du styrs efter

Den planet som Fiskarna styrs efter (påverkas starkast av) är Neptunus.

Neptunus

Neptunus symboliserar fantasi, illusioner och mystik. Den alstrande energin är harmonisk och romantisk. Symboler som inlevelse och förståelse är tydliga.

Det vilar också ostruktur, verklighetsflykt och förvirring i planeten.


Söta ord ♥

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0