HOME, SWEET HOME

Är hemma i Uppsala nu då. Idag var det minnesgudstjänst som jag följde med på. Sedan var det middag med släkten. Och efter det så åkte vi hem. Somnade på en gång i bilen typ. Har aldrig gjort det! Har knappt sovit i bilen till Småland på typ fem år nu. Så det var ganska coolt. Jag missade till och med Braehus! Har inte missat den på, a, typ fem år, haha. Men sov typ i två timmar, halvvägs typ. Så resan kändes väldigt kort!

Men det är skönt att vara hemma; there's no place like home. Är ju ledig imorgon också. Hm, måste prata med skolan om praktikplats. Men de kanske lär prata med Frida först. Hm, måste fråga henne om hon har pratat med dem.

Men mamma och Sofia är också hemma imorgon, så jag täntke att vi skulle baka lite. :) Ska hämta Chicko imorgon också. Han har varit på en kennel den här helgen, så jag har inte träffat honom än. Längtar, har ju typ saknat honom mest av alla, haha.

Ska gå och lägga mig nu :) 'Natto <3

GRAVEN


Sofia står vid mormors grav och tittar upp för att se mormor i himmelen.

BEGRAVNING

Begravning igår. Finns inte så mycket att säga om det. Åkte till kapellet på morgonen för att se mormor en sista gång med öppen kista. Sen var det begravning. Jag grät som en apa, men jag kan ändå inte förstå att hon är borta. Men jag grät som allra mest när jag såg på morfar. Tycker så synd om honom.

Vila i frid, mormor. Älskar och saknar dig.


RESAN HEM

Resan hem från Århus gick väl bra. Fick sovmorgon till halv sex. Tog bussen in till stan. Sista resan med gamla kära 9:an.. :( Kom till stationen, tåget gick halv nio. Var jättesorgligt att lämna Frida, kommer att sakna henne! :( Men vi kommer ju att ses i skolan! :)

Kom till Köpenhamn till halv tolv typ. Dubbelfrågade en massa personer 'Är nästa station Köpenhamn?', och alla bara 'Jaaa!!'. Haha, ville bara vara säker (a). Hämtade biljetten och kollade var tåget gick, perrong 26 stod det. Så jag stannade framför en utgång där det var en skylt med 26. Tänkte att jag skulle stanna inomhus, för det var typ lång tid innan tåget gick. Men sen en kvart innan gick jag ut. Jag följde skyltar där det stod 'spår 26 - 100 m', 'spår 16 - 50 m', 'spår 26 - 9 m'. Så kom jag fram, så var det tomt! Så stod det 26 på andra sidan också! Förstod mig inte på hissen, det såg typ tomt ut. Såg att tåget stod och väntade. Rusade upp för trapporna och ned igen, med mina tunga, stora väskor. Kutade in i tåget och satte mig. Det var nära, haha. Lite läskigt, för jag satt typ ensam i hela min vagn ett tag. Men sen så kom det folk. Var fortfarande nervös, ifall jag skulle ha tagit fel tåg. Men jag kom fram till Nässjö i alla fall. :)

Lite förvirrat i Nässjö också, för tåget stod där så lång tid innan den skulle avgå, så jag visste inte om det var den. Men jag chansade och hoppade på, haha. Hörde en tant fråga en man om tåget gick till Jönköping, han trodde det. Tur, tänkte jag.

Kom fram till Jönköping vid fyratiden. Det var ju x antal timmar, men det kändes inte så farligt, ganska skönt faktiskt. :) Stod och väntade på att min morbror skulle hämta mig. Till slut kom han och morfar och vi åkte hemmåt. Kom några timmar innan familjen. Men vi satt och åt och sen kollade jag lite på tv. Skönt att vara där, men samtidigt sorgligt men försökte att inte tänka på det.


SISTA "DAGEN" :(

Sista dagen på praktiken idag. Lite sorgligt, kommer ju att sakna alla de boende, och man kommer ju inte att få veta hur det går før dem. :(

Men det var sorgligare att det hær var sista "dagen" i Århus. Deppigt nær jag skulle gå från praktiken, deppigt på bussen och nær jag gick på stan. Har ju precis børjat tycka om det hær stællet. Kommer till och med att sakna skolhemmet!

Gick på stan idag och køpte en fin klænning till begravningen. Har bara inga skor. Hm..

Det kænns verkligen inte som att jag kommer att åka imorgon! Och nær jag tænker på det så kænns det bara læskigt. Jag menar, jag har ju inte ens packat æn! Och kan ju inte ens packa det mesta førens imorgon, precis innan jag ska åka.

Hoppas bara att jag hittar alla mina peronger och tåg nu då. Frida var så snæll och sa att hon skulle følja med till stationen hær i Århus imorgon. :) Kænns vældigt bra! Ska æven få låna hennes bok; Da Vinci Koden. Så då har man læsning fær hela resan, haha, den ær væældigt tjock. Glad att jag fick låna den, annars skulle jag nog fått læsa Social Psykiatri eller något, och palla det!?

Kom på att jag glømde att få alla papper underskrivna av min handledare idag. Oops. Men det går nog bra ændå. Helen och Åsa lær væl førstå att jag har godkænt och varit dær tiderna som jag skrivit upp. Har dock inte gjort uppgifterna. Hm, undrar hur det går..

Åker i alla fall till Jønkøping imorgon och åker hem till Uppsala på søndag. Så vi ses då. :)

BLOGG KONSTIG?

Ær min blogg lika konstig før er som før mig?

Alla inlægg ligger typ hullerombuller. Och jag har ju inte gjort någonting?

ØLLEGRØD??

Det gick bra i danska skolan idag. Vi var med på en lektion, typ medicin. De pratade om lungor och sånt. Frida sa att vi också har gjoft det hemma, men inte minns jag det? Men hur mycket brukar jag liksom minnas nær man tænker efter.. Men det gick bra. Det var typ bara "vuxna" i klassen. Tydligen i gymnasier i Danmark så får alla som vill gå, vuxna som de i vår ålder. Men jag kan sæga att den klassen var tio gånger så barnsliga æn min klass, haha. De två som typ bestæmde sig att "ta hand om" oss satt typ och fnissade i en kvart, åt vet jag inte. Och alla satt och pratade i mun på varandra, skrattade osv. Men det var mysigt, skulle vilja ha en sån klass istællet før min som bara sitter tyst, hehe.

Frida och jag gick sedan på McDonald's. Det var en svensk i kassan, gøteborsk trodde Frida. Vi tyckte att det var jættecoolt, men han var ganska oartig och tråkig, haha. Sen gick vi lite på stan och kollade runt. Vi åkte till Kiwi och køpte lite godis (jag kæpte m&m's, hehe) och sedan hem. Jag gick typ och lade mig och sov. Sa åt Frida att hon skulle væcka mig efter en kvart typ. Men då gick jag inte upp. Efter en timme tvingade jag mig upp och gick och knackade på hos Frida, men då sov hon. Så då gick jag och lade mig igen tills hon kom och knackade på hos mig igen, haha. Då åt vi lite kladdkaka som vi bakade igår. :)

Vi tvættade æven lite. Kan typ inte packa dærfør att alla mina klæder ær i tvætten. Eller så ær det bara en bortførklaring før att jag ær lat och inte orkar ta tag i det. Hm, jag vet inte, vad tror ni..

Åt mat nyss; lax i lassagne. Okeey? Men det smakade faktiskt helt okey. Men jag trodde inte att danskarna skulle ha så konstig mat. Till exempel på boendet så æter de skummaste sakerna till efterrætt. Sånt som vi typ æter till frukost hemma, som risgrynsgrøt (med smørklick på!? D:), jordgubbskræm, "øllegrød" (mørkt brød blandat med øl, typ!?). De har typ mørkt brød till allting, men inte som smørgås, utan som tillægg till maten! Så man æter typ den utan något på tillsammans med den andra maten. Det ær konstigt..

Vi tycker førresten att det ær ltie hemskt nær man blir øverlycklig øver en sovmorgon till 06.15?? Haha.

"SOSUSKOLE"

Okey, jag var lite nervøs igår, hehe, det kanske ni kan se utav mitt inlægg. Men nu ær allting fixat (tror jag XD). Jag ska åka tåg till København, dær ska jag byta tåg och åka till Næssjø och dærifrån åker jag till Jønkøing. Låter lite krångligt, men jag ær så lættad! Mycket lættare æn det pappa planerade innan. Och det var till och med jag som hittade den hær resan, tehe.. ^^

Maria åkte hem imorse. Det kændes jættesorgligt. Jag åker hem på torsdag, och Frida åker hem på måndag. Gud vilket dåligt slut allt det hær fick. Och vi har ju bara varit hær i två veckor. Tycker så synd om Åsa och Helen, hehe. Men de ville ju jættegærna att vi skulle stanna, førsøkte typ med allting. Jag skulle kunna åka tillbaka liksom, men Frida ska ju åka hem med sin familj på måndag. Vi bestæmde att vi skulle vænta och bestæmma oss i helgen, men Frida sæger att hon næstan helt sækert kommer att åka hem. Och tror ni att jag vill vara hær i Danmark helt ensam!? Knappast. Haha, men jag har ju Hashan, lol.

Vi ær på en dansk skola nu; Social och Sunhedsskole. Vi skulle vara med på en lektion nu, men læraren var slut. Haha, tyckte så synd om Jan. Han skjutsade ju oss hit och skulle læmna av oss dær, så var det ingen lektion. Och han skulle ha ett møte. Men han læmnade oss hær vid datatorget, och det ær ju kul. :) Næsta lektion var nog 10.00. Ær ganska nervøs. De kommer sækert fråga oss en massa och vilja att vi førklarar våran utbildning. Men vad ska man sæga då?

Vi var ju hembjudna på middag hos Jan och hans fru igår. Trodde att det skulle bli pinsamt, obekvæmt eller en sån dær pinsamt tystnad, haha. Men det var faktiskt jættemysigt! Vi bestællde pizza, typ kebab, vezuvio och hawaii, haha. Och han hade værldens søtaste hund (nej, det var faktiskt inte "værldens søtaste hund", det ær bara något man sæger. Jag menar, Chicko kickar hans ass lætt! Men hunden var jættesæt i alla fall, hehe (a)) som vi alla bråkade om nær han inte såg, haha. Han hjælpte æven till att bestælla Marias biljett och allt. Han ær verkligen jættesnæll!

Det kænns verkligen jættesorgligt att alla ska åka hem nu. Precis nær jag børjade trivas och tyckte att det var jættemysigt. Jag och Frida var ju till och med nere vid hamnen i Søndags, hur mysigt som helst. Och vi såg till och med en sæl! Som inte var fången!! Haha.

Ska førsøka skriva ut mina biljetter från mailen nu, såg næmligen att de hade en skrivare. Hoppas att jag kan och får det. Hm, finns ingen hær att be om lov (just nu) så jag testar, haha.

Undrar førresten hur det går med praktik nær jag kommer hem? Åsa och Helen pratade ju om att vi skulle gøra færdigt vår praktik hemma. Men ofta!? Det tar ju typ en vecka att bara komma in i boendet? Men visst, då kanske man har en liten chans att få sommarjobb.

Men vi hørs, ska se om jag skriver ikvæll om hur det gick. :)

Hoppas att ni har det bra!

PANIKÅNGEST

Jag har panikångest! Känns som att jag bara kan börja gråta när som helst. Jag ska ju åka hem till begravningen på torsdag. Det går inget flyg till Jönköping. Och onödigt att åka fyra timmar tåg till Köpenhamn, flyga till Arlanda, och sedan bil 40 mil ner till Småland. Så pappa hade hittat en annan resväg. Tåg till Fredrishavn, båt till Göteborg, spårvagn till centralen och sedan tåg till Jönköping. !?!? Jag är jätterädd! Jag menar, när jag, Maria och Frida skulle ta tåget i Köpenhamn så missade vi det! Och det stod mitt framför näsan på oss! Och nu ska jag göra typ fem byten, helt själv! Och det kommer ju ta hela dagen också. Plus att jag är rädd för att åka båt, och nu ska jag göra det helt ensam, i tre timmar. Hur tusan hittar jag båten då!?

Så jag skulle prata med pappa om det inte gick något tåg till Jönköping, Stochholm, Göteborg eller liknande, så att man i alla fall kunde slippa båten. Men det var något att det blev värsta omvägen och allting. Och sedan bröts samtalet! Så jag kan inte prata med honom nu.

Jag har en sådan panik och ångest att jag bara kan börja gråta när som helst nu.


PRATA MED DANSKAR

När vi satt och åt mat kollade vi lite på tv. Vi har ju svenska kanaler, 1:an,2:an och 4:an. Det är jätteskönt! Men så satt vi och kollade på Det sociala spelet. Och om vi kände igen oss, haha! Kolla bara på det här klippet!


MORMOR <3

Hejsan. Länge sedan jag skrev här. Internet har ju inte funkat på en vecka typ. Men det känns mycket bättre här nu. Hatade ju det första dagen, men nu känns det bra. Boendet känns bra, praktiken också.

Men mormor dog ju. Mår skit över det. Har nog inte fattat det än, och när jag kommer på mig själv mår jag ännu sämre. Jag tänker liksom inte på det på dagarna, men på kvällarna så får jag ångest. Jag tror att sista gången jag träffade henne var i somras, då vi åkte hem ifrån Öland. Men jag var sjuk, så jag fick knappt vistas i samma rum som henne. Och jag fick ingen kram när vi åkte heller som vi alltid får.

Pratar och visar inte det heller för Frida och Maria. Gör det inte för att de inte ska känna sig obekväma eller något sådant. Det finns ju inte mycket de kan göra heller, så då är det ju bara bäst att inte visa det känner jag. Vill inte att de ska se mig ledsen och vill inte skapa en dålig stämning här nere nu. Men jag mår så dåligt av att stänga in allt hela tiden..

Begravningen är om en vecka. Skolan betalar inte flyget hem. Mamma skulle ringa ikväll och berätta hur mycket det skulle kosta. Och sen vill skolan att jag ska åka tillbaka. Och sen ska vi hem igen den elfte. Då åker jag tillbaka till Danmark för att vara här i tio dagar typ. Känns fett onödigt. Plus att vi måste betala det själva. Och det tar ju typ en timme att flyga, men sedan fem timmar att åka tåg. Plus en massa vänt på flygplatserna. Jag sa till mamma att jag inte måste komma hem om det är jättedyrt, men det är klart att jag vill det. Och om jag nu troligen åker hem så åker jag inte tillbaka. Det känns bara onödigt liksom.

Saknar och älskar dig, mormor <3

VILA I FRID

Vila i frid, mormor
19.45, 15 november 2008


Mormor, morfar och Sofia hemma hos oss -05.DAGEN

Hejsan. Dagen bærjade kanske inte så bra på praktiken. Fick bara tittade på nær Kitt høll på. Tråkigt.. Och sen sprang hon ivæg hela tiden!? Jag førsøkte hænga på, men det gick oftast inte. Så førsvann hon jæmt utan att hon sa till mig. Alltså, det ær ju meningen att jag ska vara med henne, hon ska ge mig uppgifter, førklara saker och hjælpa mig. Men hon gær inget av de dær sakerna. Så jag står i ett hørn och ser på.

Idag satt jag vid ett bord med två boende. Sen satte sig alla i personalen vid bordet bredvid - dær inte jag satt - och børjade prata. Och jag satt ju kvar såklart, ofta jag føljer efter, har ju inte ens pratat med dem. Så jag satt dær, skickade lite sms. Vældigt tråkigt och ensamt. Alla bara skiter i mig dær. I alla fall så hør jag att de børjar prata om mig. "Hur længe ska hon vara hær?", "det kan inte vara kul att vara i ett fræmmande land", "hon kan inte språket", "vi måste tala med henne", "men hon kan inte danska och jag kan inte svenska". Och jag satt och lyssnade och førstod allt vad de sa, men det trodde ju dem att jag inte gjorde. Hm, pinsamt..

I alla fall, vid lunch så tog jag lite disk och tvingade personalen att ge mig lite disk och så, så att jag hade något att gøra. Men de har ju inte ens visat mig hur man gær med disken och i køket och så. Vældigt dåligt praktik, tycker jag. Men då hade jag ju lite att gøra i all fall.

Sen fick jag mata en tant. Jag fick æven ge henne hennes medicin. Får man det egentligen? Men jag gjorde det i alla fall. Skulle ge henne en tablett i taget. Sen nær jag gett henne två så upptæcker jag att hon inte svalt någon av dem. Får panik, matar och ger henne vatten, till slut så tror jag att hon har svalt dem. Så jag ger henne sista tabletten. Men hon svæljer
den inte. Sitter typ i fem minuter och førsøker få henne att svælja, men det gør hon inte. Ropar på Kitt, hon kommer och sæger till slut att hon har svalt tabletten. Går dærifrån. Sen efter minst en timme kommer jag tillbaka. Ska mata henne med vatten. Så ser jag att tabletten ær kvar! KIIITTT!! Hon kommer, personalen førsøker få henne att svælja. Men tillslut så tar de ut tabletten, det var ændå bara jærn. Men borde jag få ge henne medicin? Tænk om det var en viktig tablett och Kitt inte hade varit dær och hjælpt mig?

Sen så går Kitt. Okeey.. Får vara med alla andra. En snæll i personalen tar med mig till en tant som har sondmatning. Men så visar det sig att sonden hade gått sønder och læckt øver hela tanten. De tvættar henne, jag ser på som vanligt, heh.. Men sen så får jag ge tanten vatten genom sonden! Det var ganska coolt att jag fick gøra det. ^^ Skulle stolt berætta det fær Maria, nær hon sæger att hon fick byta sonden. Jaha, inte så speciellt då.. Haha.

Sen kom vi hem. Sov innan middagen idag också, haha. Sen åt vi mat. Førsta gången vi æter mat tillsammans med alla andra. Av en massa anledningar har vi inte gjort det innan. Førsta kvællen så hade ungdomarna som skulle lagat mat glømt bort det. Så vi fick laga egen mat i lilla køket. Næsta dag så kom vi førsent, fick laga egen mat. Och igår blev det stekt ål, så då køpte vi pizza, haha. Men idag så åt vi. Kanske inte så gott då.. Læskig mat.. XD

Hur ær det på eran praktik då?

DAGENS PRAKTIK

Jaha, praktiken idag var väl sådär. Hade inte Lene (min handläggare), hon var typ på något utbildning eller något. Men jag hade Kit, hon verkade bra till en början. Hon förklarade liksom lite smått, som Lene inte hade gjort alls! Men alltså, jag fick inte göra någonting alls idag! Det första jag fick göra efter två timmar var att bädda en säng! Sen nästa sak var att ta bort en kallenderlapp, ni vet. Och sedan att skölja två skålar. Det är allt jag har gjort under sex timmar!? Annars så fick jag bara stå och tittapå. Fett tråkigt - och pinsamt! Hoppas att det blir bättre. Ska nog ha Kit hela veckan. Undrar om det blir bättre? Hoppas i alla fall att det blir bätte när Lene kommer tillbaka. Gillade inte henne från början, men nu gör jag det, heh..

Yepp, alla dagar börjar typ 7.30. Bussen tar 45 minuter. Så vi måste gå upp halv sex - senast! Lite jobbigt. Och jobbar typ till cirkus tre alla dagarna, tror jag.. De sa att alla vi tjejorna skulle få jobba samma tider. Så det är ju lite skönt.. :)

Längtar tills middagen, är lite hungrig. Men samtidigt, det ska bli stekt ål! STEKT ÅL!? Vem tusan äter stekt ål..

PRAKTIKEN

Hejsan. Gårdagens inlægg var kanske lite væl negativt. Men asså, det var verkligen så det kændes. Praktiken idag gick bra. Min handlæggare var ganska dålig. Hon visade mig inte runt det minsta. Det var fæørst nær Fridas handlæggare kom som jag fick en liten helhetssyn på stællet.

Men det var jættemysigt vid lunchen. Det var mårtendagen, eller något, en dansk høgtid. Typ en massa dansk mat, lite konstig mat, som dock visade sig vara god. Vi åt typ gås/and/anka, vetefan vad det var. Men det læskigaste var att vi fick æta æpplen med gelé på! Till maten! Læskigt.. Efterrætten var god, var som typ någon god sorts risgrynsgrøt eller något med en jættegod bærsås till. Vitt och røtt vin blev det också. Brukar inta vara så førtjust i vin, speciellt inte røtt, och det røda var jættegott! Typ kørsbær eller något.

Språket var lite svårt dock. Men det gick. Vi komunicerade på engelska ibland. Det gick bra, fast vi båda søg på engelska, haha. Patienterna var det dock svårare att prata med. Så det blev som en vana att nær de sa något nickade jag, sa 'aa' och låtsades att jag førstod.

Men det kænns bættre idag, nær man packat upp, vant sig och kommit igång. Lite vanare med språket också. Fast stællet stinker dock fortfarande som en jag vet inte vad. Typ røk blandat med diskmedel och något annat..

Efter praktiken åkte vi buss hem. Hade fått skjuts dit. Vi førsøkte gå in længst fram, men tydligen så går man på bak på bussen hær. Och någon konstig automat, så man kunde inte køpa biljett av chaufføren. Men vi hade ju inga småmynt. Så vi gick fram till chaffisen och frågade honom vad vi skulle gøra å så. Han bara skakade på asklarna och sa åt oss att sætta oss. Tror ni inte att busskontrolanterna kom sedan!? Såklart.. Och de frågade varfør vi inte hade biljetter och så, och vi førklarade att det var chaufførens fel. De sa att vi kunde ha væxlat hos chaufføren, men det hade han ju inte sagt? Han hade ju bara sagt att vi skulle gå och sætta oss. I alla fall, vi slapp undan bøter på 500 dk.

Gick sedan och skulle køpa busskort. En massa problem blev det. Først så hade Maria och Frida inte kort på sig sjælva, (sjælv så ær man smart och fett bra och har det). Men då kunde inte jag betala med mitt kort. Fick gå och ta ut pengar. Gick tillbaka, betalade och fick mitt busskort. Sedan gick vi och tog foton på dde andra två på stationen. Ta ut pengar. Væxla. Gå tillbaka och køpa busskort. Vældigt sammanfattat, men det var vældigt mycket.

I alla fall så åkte vi hem, och hær ær jag nu. Nu ska vi gå och kolla på 'kondirummet'. Chao!

DANMARK SUGER

I Danmark nu. Kan berætta från starten av dagen.


Marias pappa skjutsade oss till centralen. Upptåget till Arlanda. Sedan flyg till Danmark. Fett skabbigt flyg! Det var typ 2x3 platser bred och vøldigt avlång. Alla lapparna var typ avkløsade, till och med på toalett-upptaget-knappen. Fett skabbigt! Och væggarna var hur tunna som helst! Fick i alla fall sitta allra længst bak i planet, vid motorn! Brummade hela tiden och læt allmænt læskigt! Plus att vi inte fick något fønster. En massa turbulens i luften också! Och flygplanet vinglade en massa. Och jag som tycker att det ær obehagligt att flyga! Plus att snett framfær mig fanns det typ ett 'køk' eller något dær flygværdinnorna fixar med mat och sånt. Det var bara ett skynke før. Dær stod två stycken och råhånglade hur længe som helst! Fett skabbigt flyg! Førresten, krashade inte Norwegian før ett tag sen? :S


Kom i alla fall levande till Danmark. Skulle åka tåg till Århus. Førstod ingenting på tågstationen. Århus, eller Aarhus då, fanns inte med någonstans! Så kom det ett tåg, men vi trodde inte att det var det. Sen, precis nær tåget åker, upptæcker vi att det var det tåget!? Så vi missade det!? Bra..


Gick i alla fall upp. Fick tack och lov nya biljetter till næsta tåg, skønt! Fick lite panik dær ett tag!


Satt på tåget i fyra timmar! Har nog aldrig åkt tåg så længe! Hm, det var jobbigt. Lite missunderstånd blev det æven på tåget, heh..


Kom æntligen fram! Jan møtte oss och skjutsade oss till skolhemmet. Tænkte åh vad skønt att æntligen ha kommit fram. Men vad møttes vi av!? Værsta skabboendet! Allt ær så skabbigt hær, huset, rumen, toaletterna, mænniskorna och framfør allt maten! Ush.


Vi lagade lite mat, som dock inte kændes så fræsht. Och nu hamnade man hær. Skulle gærna vilja, men det finns inget positivt att berætta! Och vi kan knappt tro det, Maria och jag anmælde oss frivilligt till det hær! Frida blev ju øvertalad och smått tvingad, heh. Men jag och Maria var så glada nær vi fick veta att vi fick åka till Danmark. Hm, kan se tillbaka på mig sjælv och skratta åt hur ung och dum jag var. Haha.


Bara ett litet inlægg om hur dåligt Danmark ær! Hoppas att ni har det bættre! Saknar er och Uppsala! D:


NÄSTA, DANMARK!

Jaha, då gäller det då. Är inte speciellt nervös egentligen, men det är bara för att jag inte har fått in i min skalle att jag ska åka än! Oj oj, snart så sitter jag på det där flyget. Läskigt. Men just nu så vill jag bara få det överstökat. Ville bara skriva ett sista inlägg innan jag åker. :) Vi ses!

MORMOR

Jag mår så hemskt dåligt. Ska ju åka imorgon, men fick precis ett telefonsamtal från mamma som är i Småland. Hon ville bara prata med mig och säga hej då. Men så pratade vi om mormor. Hon är dödssjuk nu. Och jag vet inte hur det ska gå, jag ska ju vara i Danmark i fem veckor. Mormor hade ju frågat efter mig. Efter alla oss. Och då brast det. Kan inte sluta gråta. Försökte så att mamma inte skulle höra det, tror inte att hon gjorde det heller. Läkarna vet inte vad det är för fel på henne heller. Mår bara så hemskt dåligt. Tänk om det skulle hända något medan jag är i Danmark?

FÄRDIGPACKAT

Har packat färdigt! Typ.. Det var inte mycket som fick plats alltså! Fick inte med många ombyten alls. Men det kanske är bäst det, kommer att köpa mycket i Danmark troligen. Men hur ska jag få hem det då? Det kommer ju knappast att få plats i väskan!? Jag får liksom inte ens plats med min sminkväska!? Hoppas att jag kan ha den i min handväska, det är ju vätska liksom i min foundation. Men det är ju väldigt lite?

Jag kommer att glömma något. Viktigt. Jag lovar!

Glömde matteboken i skolan, tror jag. FAN!? Skulle ju plugga ikapp. Skitskitskit. Får plugga j-kligt mycket Social Psykiatri då. Plus att jag har två böcker jag tänkte läsa; Säg det inte till någon och En shopaholici New York. Jag köpte dem bara för att de var snyggast, haha? Yepp, jag går efter utsidan iställer för insidan. Lol. -.-

Shit!
Imorgon vid den här tiden är jag i Danmark! Och om 12 timmar är jag låångt uppe i luften i flygplanet. Shit vad läskigt! D: Jag är ju lite flygrädd liksom. Det är bara för att jag tänker för mycket. Plus att Anna var så vänlig och påminde mig om att Norwegian har typ krashat förut. Minns ni det? Men, då är kanske inte chansen lika stor att det sker igen? Eller? :S

Hann ju inte klippa mig heller. Skit. Hade verkligen behövt det. Har så slitet hår och kluvna hårtoppar.

Jag har panik. Bara att jag inte har glömt något!


ÖVER "NERVÖSFASEN"

Okey. De senaste dagarna har jag bara åkt och handlat en massa saker till Danmark. Och gissa vad, det gjorde jag idag igen! Heh. Svarta gympaskor, toaletthygien och vinterskor (uggs). Ska nog lämna tillbaka uggsen dock. De var jättefina och billiga, men det känns onödigt att ta med dem till Danmark. Förhoppningsvis så snöar det inte där också. Och om det nu gör det så är det bara att gå och köpa ett par vinterskor där! Även fast det är lite dyrare där, dock. Men jag skulle ju ha kunnat tagit med mina bruna tunna stövlar och mina vinterskor. Men det kändes så onödigt att ta med fyra par skor; inneskor, joggingskor, stövlarna och uggsen. Min väska är liksom full som den är..

Som aagt, min väska är så full nu, och jag har inte ens packat ner allt än!? Och jag har hur få ombyten som helst! Pratade med Maria, hon hade typ tre gånger så många ombyten som mig, och hade fortfarande gott om plats i sin väska till allt hon skulle köpa. Hm, kanske borde testa att packa i en annan väska?

Asså, det känns som att jag har kommit över 'nervösfasen' till att jag bara vill få det överstökat någongång. Haha? Men jag är fortfarande nervös såklart, men jag har varit det så länge nu, så det är typ omöjligt att vara nervös längre. Det går bara att vara konstant nervös en speciell tid typ, haha.

Men tänk, om exakt ett dygn är jag i Danmark! Närmare bestämt på tåget till Århus! Det kändes så skönt förut, det tar bara en timme och en kvart att flyga till Köpenhamn. Men nu visade det sig att vi ska åka tåg till Århus i fyra timmar!? Kul..

Ska nog gå och packa nu. Men skriver troligen ett inlägg till innan jag åker! :) Puss hej.

KVÄLL MED ELON

Efter att jag hade ätit och så, så bestämde Elin och jag att vi skulle göra något trots allt. Det hade gått lite tid så jag hade hunnit med ganska mycket. Vi täntke vara hemma hos mig så att vi sparade lite tid åt mig, eftersom jag måste packa och allting. Vi såg typ på Tack gode gud och sedan film. Det var bara synd att vi inte fick tag på Simone. Ringde mobilen och hem till henne, men vi kunde inte få tag på henne. Synd! Hade ju velat träffa henne en sista gång. Men kul att träffa Elin iaf! <3

Fan vad jag är depp nu! Efter filmen zappade vi förbi en dansk film och försökte förstå vad de sade. Vi fattade absolut ingenting! Något enstaka ord då och då. Men allmänt ingenting! Och jag ska dit i övermorgon! Oj, shit. I övermorgon - det är ju snart!? ;O Faaan, måste tala engelska med dem då. Och jag är SÄMST på engelska! :(

DAGEN

Okey. Anna och jag låg och snoozade ganska länge idag. Vaknade - somnade om, vaknade - somnade om. Haha, men vi kom upp till slut. Då träffade Anna Sofia, som var helt galen. Vet inte om Sofia gjorde det bästa intrycket, men sen när har hon gjort det liksom!? ;P

Gick på stan en liten kortis innan hon åkte hem igen. :( Då åkte jag vidare till Boländerna. Köpte faktiskt en jacka!? Vågen!? Kanske inte världens finaste då, men helt okey. :) Det är en vanlig, 'halvlång', svart jacka. :) Den var ganska billig också, 450 kr tror jag. Har inte hittat någon billigare under hela den här veckan som jag letat. Och det var den snyggaste jackan som kostade under tusenlappen iaf. Så det var ju bra :)

Skaffade även underställ, träningsbyxor och tröja, innesandaler och hörlurar. Får se om jag kan fixa min i-pod. Kom även på att det är fars dag imorgon, så då köpte jag en Noblesse. :) Jag är pank, men det är ju alltid något, haha. Mamma är ju inte hemma, så det blir väl mitt jobb att se till att det blir något litet firande imorgon.

Är väldigt glad nu, allting är nästan fixat.
Förutom packingen då. Har inga kläder, vad ska jag ha med mig!? Och jag har inga gympaskor!? D: Hur ska jag kunna jogga då!? Tänkte leta efter nya fina svarta, men de kostade för mycket. Tänkte att då kan jag ju ta mina gamla, men de är ju på Svettis!? Och Svettis hade redan stängt, har stängt imorgon och jag hinner ju antagligen inte hämta dem på måndagen!? Får se om jag åker och kollar imorgon om jag hittar några billiga.

Har inte ens börjat packa ner kläderna eller lakanen, och min väska är redan halvfull!? Hur ska jag få plats med allt!?

Det blev förresten inget med Elin och Simone.
Kom hem typ nyss, klockan sex. Frågade Simone om det skulle bli något ikväll, och hon sa att Elin inte kände för det. Ganska bra för mig faktiskt, har inte en så stor lust heller. Eller jo, jag vill ju, för att träffa dem såklart! Men har liksom gått på stan i sju timmar nu, utan att ha ätit. Skulle hinna äta och allting innan. Sen cykla dit, och sedan cykla hem. Så skulle jag ha fått packa allting imorgon. Nej, ville gärna fixa lite ikväll också, så att jag kanske hinner göra något annat imorgon också. Synd bara att jag inte fick träffa flickorna!

Ska nog fixa lite nu, så att jag kan koppla av lite senare ikväll till någon film eller något. :)Vill bara skriva något kul!
Har kopierat detta från Ulla's blogg :)

För ca 200 år sedan, när man inte skulle ses på ett tag sa man typ skriv brev.

På ungefär 1960-talet sa man säkert, ring mig

För ungefär 3-5 år sedan sa man maila mig.

Nu igår 2008 sa alla till varandra eftersom vi inte kommer ses så mycket på 5 veckor (och Therese och Maria träffar man garanterat inte eftersom de ska praktisera i Damnark) blogga mycket.Haha, samma sak som jag läste i tjuvlyssnat förut. Orkar inte leta efter det just nu, men det var kul iaf. Handlade också och bloggar. Snacka om att det är populärt just nu, haha.


ANNA

Tjohoppsan! De senaste inläggen har varit ganska negativa, upptäckte jag. Men nu är allt bra! Typ..

Sista bildlektionen idag då. Lite sorgligt faktiskt. Det har gått så himla fort! Känns som att det bara har gått typ fem lektioner, eller något sådant. Och nu ingen mer bild - någonsinn!? D:

Hade möte med Helen och Åsa idag om Danmark. Det känns bra nu, de sa typ allting som man kände var nödvändigast att veta, framförallt de första dagarna! Så det känns bra nu. Men längtar dock inte. Lika nervöst som innan, om inte mer.

Det blev lite sorgligt efter sista lektionen idag. Sista gången i skolan på fem veckor! Plus att det var sista gången jag träffade vissa av tjejorna, Johanna, Leyla och Ulrika sade jag hej då till :( Fan, fem veckor!? Ska dock träffa Elin och Maria imorgon, det ska bli mys! Men fan vad jag kommer att sakna er i Danmark!

Sen vandrade jag på stan i x antal timmar och väntade på Anna. Sen kom hon, åt kinamat och pratade, mys. <3 Sen blev det film typ. Mycket skratt åt Blades of Glory, roligaste filmen! XD Har sett den hur många gånger som helst, och den blir bara bättre, haha! Ben&Jerry's till, såklart! ;D

Nu sitter vi har innan vi ska lägga oss. Hon testar precis min Marilyn Monroe-klänning och peruk. Fett hett, haha! ;D

Vi får se vad som händer imorgon. Hon får nog kanske åka hem ganska tidigt, det är så mycket jag måste hinna med! Packa, handla och hitta en j-vla jacka! Helt fokin omöjligt! Åker kanske till Boländerna imorgon om jag hinner. Pappa sa att de har många billiga jackor på Intersport. Hoppas det.

Förresten, hörde att Lars åkte ur Idol. Såg dock tyvärr inte idag, men hoppades att han skulle åka, det var på tiden. Vet att jag sa att jag gillade honom förut, men hans attityd har blivit hemsk!

Aja, ska gå och vara lite social mot bästisen nu! :) Kanske bilder imorgon. Chao! ;)

NOLL INFORMATION!

Så skönt att den här veckan är över nu! Det har verkligen varit mycket! Historiaprovet idag gick bra, tror jag. Bättre än förväntat, om jag säger så.. Har även två bokrecensioner som jag måste lämna in. Har inte läst ut någon av de böckerna, så jag vet inte hur det ska gå, heh.. ;S

Gick lite på stan idag och kollade på jackor. Kunde inte hitta en enda snygg och billig! Det var kanske en som jag fastnade lite för, och den kostade 1,200! Vill liksom köpa en billig så att jag kanske kan köpa den andra jackan som jag ville ha från början när jag kommer hem igen, om den har kommit in. Men jag vet inte hur detta ska gå.. Varför är alla jackor så dyra!? Hittade typ EN till som jag gillade, den kostade typ 2,500. Det är inte billigt, serru.

Plus att vi har fått noll information om Danmark! Jag vill ju veta när flyget går? När vi måste vara på Arlanda? Hur många kilo bagage man får ha på flyget? Om vi ska åka tåg från Köpenhamn till Århus? I så fall var ligger tågstationen? Vilket tåg ska vi ta? Hur mycket kostar tåget? Måste man boka i förväg? Vilken station ska man gå av på? Ska man sedan ta buss till skohemmet? Vilken buss? Var ska man gå av? Hur hittar vi till skolhemmet? Ska man köpa månadsbusskort? Hur mycket kostar det? Vilken buss ska vi ta till vårdhemmet? Var ska vi gå av? När ska vi vara där första dagen? Vad heter min handläggare? Osv. Och det där gäller ju bara det två första dagarna. Som sagt, noll infromation! Vi ska ju prata med Helen och Åsa imorgon, hoppas verkligen att vi får veta allt det där då, annars vet jag inte hur vi ska göra!?PANIK

Min jacka som jag har väntat på hur länge som helst nu var tydligen slut!? FAN!? Och jag är typ upptagen resten av veckan, ska ju åka på måndag. Har det jättestressigt nu! Det där var liksom det sista jag behövde nu! Fryser ju ihjäl. Fan. Och jag har ju alltid jättesvårt att hitta jackor jag tycker om, nu ska jag försöka hitta en på hur kort tid som helst? Plus att jag verkligen gillade den där som jag hade beställt. Och jag kan inte vänta tills det kommer in fler, ska ju åka till Danmark! Och tror knappast att jag kan köpa en i Danmark, tänk om jag inte hittar någon!?

Plus att jag måste hinna plugga historia tills imorgon. Det kommer att gå skit! Har redan gått skit hela veckan.

Och vi kommer typ inte att få pengar av skolan till Danmark förens om typ minst en vecka. Då är det ju försent. Också bajs på det.. Visst, man kan ju lägga ut så länge, men det är så mycket som vi behöver köpa på en gång som är dyrt, t ex busskort.

Måste även på stan och handla hur mycket som helst, fast jag inte har pengar till det.
Hjälp. Jättemycket som jag behöver köpa till Danmark. Plus jackan nu då..  Och jag har ingen musik att kunna ta med mig till Danmark. Ska ju fan vara där i fem veckor! Och måste packa snart! Får panik över allt annat som måste fixas och som jag tänker på. Jag orkar inte. Orkar inte ens skriva ner allt. Nu ska jag gå och gräva ner mig själv. Hej då.

OBAMAYes, Obama vann! Inte för att jag någonsinn tvivlade men, haha. Hade verkligen velat sitta uppe och se på valvakan av Filip och Fredric i natt, men sängen var för frestande! Men det blev glada nyheter när jag vaknade iaf, hehe ;P

KLÄNNINGEN

Den här dagen har väl varit väldigt bra, tycker jag. :D Allt har väl gått bra egentligen. Dagen började bra med klänningen. Sen så fortsatte den bra hela dagen. Hade historia, gick igenom alla frågorna. Välbehövligt eftersom jag inte ens läst häftet! Och inte ens de som läst häftet tusen gånger kunde förstå sig på frågorna. Men nu känns det faktiskt ganska bra inför provet. Får bara plugga imorgon också. :) Avslutade med hem till Simone och sedan till Katedralskolan med henne och Maria för kroki. Trodde att det skulle vara väldigt konstigt med att måla av en naken kvinna, men man tänkte inte ens på det. Det var kul, vi höll på i två timmar. Trodde att det skulle bli långtråkigt och alldeles för länge, men det kändes typ som 20 minuter. Fixade även lite på Katte - de får ju inte tro att de är något! Fanns lite skrivet om Skrapan som jag så gärna ändrade på ^^) Nu kommer de att bli väldigt glada när de får se det imorgon, höhö ;P

Bild på klänningen ^^ Vad tycks? :DJAG VANN!

Frågade mamma imorse om jag har fått något brev om att jag har fått ett paket. Hon sa ja och gav mig ett brev. Jag blev så glad, för jag trodde att det var min jacka! Så jag cyklade för att hämta paketet - men jag fick ett litet paket. Min jacka kunde ju omöjligt få plats i det lilla paketet. Och jag var helt säker på att jag inte har beställt något annat. Så jag skyndade mig hem. Jag var väldigt nyfken, för det var ju en väldigt fin påse. Öppnade den, såg typ en kasse/väska. 'Har jag beställt en väska!?' tänkte jag. Men i väskan låg det ett inslaget paket och en lapp;
 
"Grattis Therese. Vi hoppas att du kommer att få mycket glädje av denna vackra klänning =) önskar Micke o Connie från TRETTON."

Då tog mitt hjärta ett skutt! Det kan inte vara sant, tänkte jag. Öppnade fort paketet, och i den låg en jättevacker klänning! Var med och tävlade om den hos Engla´s, men vågade inte ens hoppas på att vinna den för att det var så många som var med och tävlade men jättebra motiveringar. Men snacka om att jag är glad!? Prislappen satt kvar, den kiostade 1,499 kr! Glad, glad, glad, tjejen här är väldigt glad..

Bild på klänningen :) Lägger upp egna bilder senare idag!


DAGEN

Hejsan. Hade tänkt att plugga idag då, (hade tänkt att plugga hela veckan..), men så blev det ju icke. Idag har jag typ bara kollat på tv, gått ut med Chicko typ på alla turerna och så. Inte gjort ett enda mattetal. Bra, säger jag då.. Var ute med Frida, Björn, Fredrik och Tobbe nu på kvällen. Det var roligt, var vid Uppsävja. Lite sorgligt bara, sa typ hej då till Frida då. Åker ju till Danmark i fem veckor. Och hon åker på semester på torsdag. Så vi kommer ju inte att ses på minst sex veckor nu. :(

Asså, jag är fett rädd inför Danmark. När jag säger det till folk så tror jag inte att de tar mig på allvar, haha. Men först så kan jag inte språket. "Man lär sig" säger folk. Men innan man lär sig då? Och om jag inte gör det? Och jag har ingen lust att vara tvungen att prata engelska hela tiden. Och sen hela arbetet, jag hoppas inte att de förväntar sig att jag kan mer än vad jag egentligen kan. För det känns som att jag inte kan någonting!? Och flyget då! Jag kommer att börja gråta som dan när vi startar och landar. Hjälp, hoppas att jag inte blir helt hysterisk bara. Och ni behöver inte säga något uppmuntande i kommentaren, för det kommer ändå inte att hjälpa, haha.

Ska nog gå och lägga mig, såg att klockan var ganska mycket.
Och fan, det är skola imorgon. Shit asså. Måste ställa om min väckarklocka nu när det är skola och allt. Vi ses allihopa. Puss


HALLOWEEN - VIDEO


HALLOWEENFESTEN <3

Det var sjukt kul igår! Vi var hemma hos Maria. Haha, alla var läskigt utklädda - förutom jag och Johanna. Hm, vi hade nog missuppfattat det hela lite, haha. Vi var ju visserligen utklädda, men kanske inte så 'halloweeniga'. Jag var ju Marilyn Monroe, och Johanna var en naugthy nurse. Haha. Verkligen kul kväll! Det var värsta pinsamt. Vi skulle ju gå till ICa och handla! Aaargh, vad alla glodde!! Haha, fett pinsamt. Plus att min peruk gjorde ju inte så att jag såg ut som Marilyn - utan som en 1700-talsgubbe! Typ Carl von Linné. -.-

Aja, jag blev typ dock trött ganska fort. Nej, jag däckade inte, blev inte ens påverkad, var bara allmänt trött, haha. Men låg typ och frös som attan hela kvällen och var typ skittrött. Maria var så söt och stoppade om mig jämt, hehe. ^^ Men typ efter att jag hade sovit några timmar vaknade jag, tjejerna satt i köket och spelade ett spel, låg och lyssnade ett tag, försökte tom somna om, men det gick inte. Var lite deppig, tänkte bara på mormor. :( Men gick iaf upp. Sen blev det sängdags typ klockan fem på morgonen. Då kunde jag dock inte somna. Alla somnade på en gång, utom jag. Jag låg vaken hur länge som helst. Och sen vaknade jag jättetidigt också och fick ligga och vänta på att alla ska vakna. Det blir alltid så, jag somnar sist och vaknar först när jag sover borta. Det blir mycket spelande på min mobil då, haha.. ;)

Här kommer lite bilder! :)Så här såg jag ut då, haha, vadå pose?


Jag och Johanna kände att vi stack ut lite, och kanska missuppfattat budskapet? Haha <3


Titta vad Elin gjorde.. D:


Kan tyvärr inte vända på bilderna.. :(


Jag och Eliin. Min häl ser lite konstig ut.. o_0


Jag och Maria :) Röd mun, eller vad? :P


Skönaste bilden på hela kvällen! Vi stod och posade så kom en kille och hoppade framför
kameran. Haha, fyfan vad skön kille! XD Älskar man inte bara folk som bjuder på sig själva!? :D


På busshållplatsen :)


Monsters vs Beautys :)


Marilyn får överdosering? :P


Vadå balettdansös?


Det var lite bilder då. :) Laddar kanske upp fler på bilddagboken sen. Ni får hålla utkik. ;)

HOS MARIA

Hejsan. Är hos Maria nu, dagen efter. Såå jääklar kul det var! :D Nu är det dock bara Elin, Johanna och jag kvar.

Tjejorna ville skriva lite; ;)

Elin: Tjenare :D Nu är det såhär att ULRIKA Jag tog din vodka klockan typ halv fem i natt :P Och den va ju as god! Hela morgonen har Tess suttit och skurat bort rödvins fläckar från ett trä bord :P Nästan allt är borta iaf.  Det var sjukt kul igår! Och på lördag blir det mer :D mohahaha nu stack alla för att kolla på Sjukhuset.. Så lär väl springa efter :P Puss på er!

Johanna här! kvällen blev jätte kul, vi gjorde drinkar som blev sisådär rätt starka men efter lite fifens så blev goda :D Vi hade sjukt kul och jag kan säga att det blev liv när Britney Spears nya låt women  någonting spelades det belv galet och det slutade i en hög i golvet. Det blev en sen kväll kan jag säga vi satte uppe till typ 5 och så gick man upptyp 11 så det blev inte mycket sömn. På lördag blir det kul igen :D ciaoo

Heheh :) Laddar upp bilderna när jag kommer hem! Skitkul kväll, tjejor! <33

RSS 2.0