ISLAMOFOBI

Idag har jag varit på konferensen om islamofobi i Musikens hus. Det var väldigt intressant och lärorikt faktiskt. Visste ni tex att det är 'bara' fyra stycken muslimska kvinnor som har blivit mördade av sina muslimska män sedan 1994? Medan det är 405 svenska kvinnor som har blivit mördade av sina svenska män under samma tid! Varför tänker vi då att det är muslimer som mördar sina fruar, när det är så många fler svenskar som gör det? Och ingen av de fyra männen sade att det var på grund av sin religion.

Sedan hade vi ingen skola, eftersom vi hade resursdag idag, så jag gick på stan med Maria och Elise. Var tvungen att hitta ett par nya byxor bland annat, men hittade såklart inget. Kan ju inte säga att jag ansträngde mig så värst, men ändå, haha. Tycker bara att det är så grymt tråkigt att gå och shoppa nu för tiden. Speciellt när det aldrig finns jeans i min storlek typ (kan inte snälla någon säga till affärerna att det finns tjejer som har stl större än 26!?), och när det väl gör det så är dem för korta. Fan att vara lång och tjock alltså, haha.


TIDSFÖRDRIV

VEM.
Vem är i rummet med dig?
Ingen :/
Vem fick du sms av senast? Ulla
Vem pratade du senast i telefon med? Hm, mamma?
Vems hus var du senast i? Mitt, lol..
Vem sa du senast "jag älskar dig" till? Sofia
Vem önskar du att du var med nu? Det ni ;)

VAR.
Var är din telefon?
Brevid mig
Var är din mamma? Venne
Var sover du? I min säng
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Ehm, har inten tröja på mig.. (a) Morgonrock ;)
Var åkte du senast bil? Skolan typ
Var i ditt rum är du? Sitter vid datan? :P

VAD.
Vad åt du senast?
Smörgås.
Vad är det för färg på dina byxor? Har inga på mig, haha.
Vad är den närmaste saken som är blå? Body milk
Vad har du på fötterna? Inget..
Vad är din favoritfärg? Grön och rosa :)
Vad är din favorithemsida? Facebook
Vad hör du just nu? P3-prat

NÄR.
När var senaste gången du tände ett ljus?
Ehm, minns inte
När träffade du din pappa senast? För någon timme sen
När duschade du senast? Fredags tror jag, ska duscha snart :)

HAR DU NÅGONSIN.
Hånglat i mer än tre minuter?
Yepp.
Sovit i någon annans säng? Aa
Hånglat på en bio? Nej ;O
Hånglat i skogen? Haha, ja..
Sovit naken? Ja, typ jämt (a)
Målat om ditt rum? Nej, har tapeter jag :P
Sovit i en säng med någon av samma kön? Yes.
Sett någon dö? Nej, och glad är jag för det
Varit på ett plan? Japp
Sovit till tre? Haha, ja, det har väl hänt..
Älskar eller saknar någon just nu? Antar jag.


RIKTIGA VÄNNER

- Låter en inte knarka
- Hämnas din död
- Håller upp ditt hår när du spyr
- Skyddar din drink från rohypnol
- Lånar pengar och betalar aldrig tillbaks
- Snackar inte skit om dig i sin blogg
- Hjälper dig att förtränga
- Hjälper dig med skolarbetet trots att du är dum i huvudet
- Ger dig hänsynslöst ärliga svar

Ja, jag gillar listor, haha :)

MUSE! :D

Måste bara tipsa om att nu, 21.30 på P3 Live, så är det Muse-spelning! Lyssna :D

Muse Foto: Warner Music

DANCEHittade den här videon, skitgrymma tjejer, men ändå, kanske lite väl utmanande dans för att vara sju år..?


HELLU! ;D

Jag somnade inte idag, utan har varit pigg och uppåt hela dagen fast jag inte sov något inatt :) Tyckte faktiskt riktigt om den här dagen! ^^ Har fått en ny lärare i Lindrande vård som jag älskar, lektionerna är så intressanta nu. I Naturkunskapen sköt vi upp provet till nästa vecka, så vi fick sitta och plugga på stenarna, och jag har nog lärt mig alla utantill nu :) Och på Nursing care var jag färdig med mitt arbete, så jag satt och lyssnade på P3 och ritade typ, haha. Men nu känner jag att det svider lite iögonen, vet inte om jag ska gå och blunda någon sekund bara..

Förresten, kolla det HÄR, haha! ;)


MORNING FOLKS!

Jahapp, då har man inte fått en blund i sig på hela natten. Har suttit vid datan från 22.00 tills nu, 6 alltså..

Har jag gjort något värt?

Nej, ingenting.

Kunde inte jag ha pluggat, städat eller något?

Jo, det tycker man ju, men icke sa nicke..


DÅLIGT PLANERAD DAG

Efter skolan åkte jag och Ulla in mot stan för att gå och kolla lite på Norrlands nation. De hade utförsäljning med en massa märkeskläder med 50-80%. Först gick vi fel, dåligt planerat konstaterade Ulla. Men sedan hittade vi dit, men det var så himla ovärt. Det var mörkt, dålig luft och fula kläder. Sedan hade vi beslutsångest om vi skulle hem till mig innan bandyn eller inte. För att spara pengar gick vi tillbaka till skolan för att sitta vid skolan ett par timmar. Efter tjugo minuter skulle vi tydligen till Simone och pizzerian och äta. Oplanerat. När vi kommer dit ska vi inte äta, utan ta bussen till stan. Har inte busskortet med mig, dåligt planerat. Åt på McDonalds. Hade iaf inga pengar med mig, och hade glömt mitt kort hemma, fick låna pengar av Ulla. Dåligt planerat igen. Ser på bandyn, Sirius-Västerås, 5-0, oh yeah ;D Ska åka hem, ska fylla på mitt busskort. Inser att jag varken har busskort, pengar eller kort, så det lärde ju inte gå. Och kunde inte sms:a en biljett, för min mobil var oladdad. Fan vad dåligt du har planerat, säger Ulla igen. Jo, jag vet. Får iaf låna Ullas busskort, så jag kom hem iaf.


VÄRLDENS LÅNGSAMASTE MORD

Haha, Maria skickade den här till mig. Underbar, ni måste se! XD


BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG..?

Ja, jag vet att jag troligen är sist i världen, men nu har jag äntligen skaffat spotify. Och nya msn.

Men jag har faktiskt en väldigt bra förklaring till varför jag är så sen! Min data har inte klarat av att jag har laddat ner någonting, har inte ens kunnat spara en bild, allvarligt talat. Och ibland när man ska ut på internet så blir sidan bara helt blank. Så dålig har min dator varit. Men nu har kära pappa fixat datorn ikväll, så så fort jag fick tillbaka den så laddade jag ner spotify och nya msn, haha ;) (Hatar förresten nya msn, men kan inte logga in annars ju..)

Få ser hur länge min data överlever den här gången då, lol..


CATFIGHT


FISKARNA

Goda egenskaper

Fisken är mjuk, känslig och förstående som person. Du har mycket lätt att känna medkänsla för andra människor och känner aldrig någon avundsjuka. Ditt varma hjärta gör dig till en mycket omtyckt person.

Fisken är romantisk och drömmande i sitt sinne. Din intuition är stark och du är lyhörd för stämningar i din omgivning som andra kanske missar. Fantasi och humor har du gott om.

Mindre goda egenskaper

Din känslighet gör ibland att du tenderar lägga för mycket energi på oro och ängslan. Ofta visar sig denna oro vara helt onödig.

Ditt dagdrömmande gör att du ibland blir slarvig med dina sysslor. Många ser dig också som lite passiv, flyende och alltför hemlighetsfull.

Fisken kan ibland ha svårt att skilja sina dagdrömmar från verkligheten. Du lever gärna i en idealistisk fantasivärld och blir onödigt besviken och sårad, när den sanna verkligheten attackerar dig.

Så tänker du

Du tycker inte riktigt om den trista, gråa vardagen utan behöver omväxling och ett högt tempo för att må bra.

Känner du av tristess eller någon form av hinder eller hot flyr du gärna in i din inre känslovärld och fantiserar och romantiserar.

Du tänker och planerar i stora och breda perspektiv, men ofta faller dina goda idéer på ett lite dåligt självförtroende.

Yrken du passar inom

Din fantasirikedom och konstnärliga läggning gör att du passar bra inom konst, musik, film och litteratur.

Din intuitionsförmåga och mjuka känslighet gör dig också till en bra psykolog, präst, läkare m.fl.

Ditt affärssinne skulle kunna vara bättre, men med rätt medarbetare skulle du säkert bli en varm och uppskattad egenföretagare också.

Kärlek och vänskap

Så ser du på kärlek och vänskap

Du har en mycket idealistisk och romantisk syn på kärleken. Du söker ett speciellt ideal och blir ofta besviken då du inte hittat rätt.

Du behöver någon att känna dig stabil och trygg med, men samtidigt någon som förstår att du inte vill bli "infångad". Du behöver också få känna din frihet.

När du hittat den rätte använder du ömt din romantiska och fantasifulla läggning, och gör förhållandet varmt, spännande och omväxlande.


Här finner du goda vänner och kärlek

Du passar mycket bra med Fiskarna, Skorpionen, Kräftan och Vågen. Även med Lejonet, Väduren och Stenbocken finns goda förutsättningar. Sämre förutsättningar har du med Tvillingarna, Vattumannen och i viss mån även med Oxen.

Färger, siffror m.m.

Färger: Fiskarnas astrologiska färger är grönt och blått.

Tursiffror: Den astrologiska tursiffran är 8.

Växter/blommor: Tulpan

Stenar: ametist och smaragd

Element

Fiskarnas element är vatten.

Vatten

Vatten kännetecknas av grunden för uppståndet liv, men också av kall gåtfullhet.

För forntidens människor var havet något mystiskt och okänt, något man bara kunde se ytan på. När man lärt sig bygga båtar och begav sig ut på haven, försvann rädslan allt mer.

Egenskaper som tillskrivs vatten är harmoni, känslighet och lömskhet. 

Planeten du styrs efter

Den planet som Fiskarna styrs efter (påverkas starkast av) är Neptunus.

Neptunus

Neptunus symboliserar fantasi, illusioner och mystik. Den alstrande energin är harmonisk och romantisk. Symboler som inlevelse och förståelse är tydliga.

Det vilar också ostruktur, verklighetsflykt och förvirring i planeten.


SOVER JÄMT

Alltså, jag vaknade för någon timme sen typ. Så jag kommer ju inte att lyckas sova inatt, och kommer sanerligen att försova mig imorgon. Vad är det med mig, varför sover jag hela tiden och på så konstiga tider? Höstmörkret kanske?

Ska försöka bättra mig, äta bättre, träna bättre, sova normala tider. Vi får se hur det går, för det här går ju bara inte längre..


GÅRDAGEN

Gårdagen bestod av världens underbaraste och hemskaste massage (var tydligen hur spänd som helst och hade många muskelknutar). F frågade mig när jag senast fick massage. Ja du, några år sen typ.. Sedan såg vi på en snyftfilm och bara satt och pratade, mys!


VAKEN I NATTEN

Alltså, jag har vänt upp och ner på dygnet lite. Igår skulle jag bara gå och lägga mig en timme, tänkte att mamma kommer ju säkert att komma och väcka mig sen när Robinson börjar eller något. Men nej, vet ni när jag vaknar? 3.30! Och då hade jag lågt och försökt somna om ett bra tag, men antar att kroppen inte kan sova hur länge som helst.. Så jag gick in på datan, men ingen var ju online eller någonting, så det sög ju. Så jag har suttit och kollat på film tills nu.

Funderar på att gå ut med Chicko snart, då lär mamma och pappa bli glada över att de slipper det.


BLOGGTORKETECKEN

Man ser verkligen när jag har bloggtorkeperioder. Jag slutar inte blogga helt, utan lägger bara upp olika bilder och videos. Ser att jag har gjort det nu på sistone, heh, kanske itne så himla intressant för er typ.. ;P


HM..

kassapparat

Polisen kanske borde börja läsa tidningen istället för att käka munkar…


KVÄLLENS FÖRFESTLÅT!


MAN FÖDER BARN


COOL FILM


KÄRLEKSGURKOR

I Japan (vart annars?) har man lyckats odla fram gurkor med formen av hjärtan och stjärnor. De kostar 300 yen, ungefär 22,50kr styck. Coolt eller hur?


HUR MAN FÖRBEREDER SIG INFÖR ETT STORT PROV

Har skriftliga nationelle imorgon i svenska b. Istället för att förbereda mig och läsa t ex häftet och sånt så gör jag typ allt annat!

Här är typ en lista på hur man förbereder sig inför ett stort prov. Kan säga att jag känner igen mig.. väldigt mycket!

• Slöar
• Kollar på TV
• Ska bara kolla Facebook lite och fastnar i några timmar
• Tittar på roliga Youtube-videos
• Storstädar lägenheten i desperat sökande efter att ha något annat att göra istället för börja plugga
• Tröstäter godis och kastar ondskefulla blickar på faktaböckerna
• Och till sist känner man sig besegrad och börjar plugga...inser att huvudvärken kommer smygande och går och lägger sig.

HAHA, BARA FÖR ATT JAG HAR SÅ JÄKLA TRÅKIGT

En anka kommer in till en bar och frågar bartendern
-Har du bröd?
-Nej, svarar bartendern.
-Har du bröd?
-Nej
-Har du bröd?
-Nej
-Har du bröd?
-Nej för fan säger jag. Om du inte kniper näbb så spikar jag fast dig i bardisken!
-Har du spik?
-Nej
-...Har du bröd?


SÄG DETTA PÅ ENGELSKA:

Springa, bil, snö, penna.

&

Och, köpa, se, stol, tio.

Hahahahaha <3

EN TILL TOA-FYLLE-FILM

Okey, den här filmen kanske inte visar mig i mina bästa dagar direkt, men jag bjuder på mig själv ;) (Tror ändå att det är Johanna som skämmer ut sig mest i den här, heh..)

Filmen är från halloween iaf, när vi var ute på Williams. Vi spelar alltid in filmer på toan när vi är där, men den här gången fick vi även besök av ett päron.


SVININFLUENSAN

[svinis.jpg]

FYLLE-TOA-FILM

Ska dra iväg på fest snart. Varför kommer alla festerna alltid i sista minuten så att man måste stressa som fan och typ ha panik över att man inte har någon dricka!? Det blir alltid så!

Aja, slänger in en gammal film från halloween ;)


JULKÄNSLA, STEG 4

Har precis bakat julknäck! Sug på den du! (vet att alla ni dreglar av avundsjuka just nu)

Ni skulle bara se mitt kök nu. Det ser inte ut som att jag har bakat, snarare som att den knäckbomb har exploderat. Hm, pappa är inte alltför glad nu..

Väntar på att de ska svalna och sen ska jag mumsa i mig en eller två ^^


JULKÄNSLA, STEG 3

Gissa vad jag åt till frukost imorse!

Risgrynsgröt!

Med kanel, socker, mjölk och allt, hur juligt som helst! ^^


BRUTEN TRADITION

Idag är dagen som vi alla visste skulle komma.

Idag är dagen som man inte kan undvika för alltid.

Idag är första helgen sen sommarlovet som jag inte går ut både fredag och lördag.

Idag bryter jag min lilla tradition!


FREDAG DEN 13:DE

Vad ska den här dagen heta då? Slappfredag? Shoppingfredag? Ja, den har varit nice iaf ;) Ingen otur här inte, snarare tvärtom!

Var ju som sagt ner på stan för att leta joggingbyxor, och jag hittade ett par. Enkla svarta men en guldkedja bak på smalbenen, från H&M. Sedan var jag även på Gränby med mamma, Stoffe och Sofia. Då köpte jag även en ny mascara, spännen, deo och sådana nödvändiga saker. Sweet. Speciellt med tanke på att mamma betalade allt jag köpt idag ;)

Nej, nu ska jag ut och testa de nya byxorna! Sedan blir det Idol och pizza (haha, nyttigt värre efter träningen ;P).


LÖSNINGEN PÅ ALLA MINA PROBLEM

Jag har kommit på lösningen på alla mina problem! Hur jag ska må bätte fysiskt, psykiskt, bli gladare, klara mig bättre i skolan, få bättre koncentrationsförmåga, sova bättre på natten och få bättre sömnvanor, bli gladare och nöjdare med mig själv osv. Och allt detta grundar sig på en och samma sak - ett par nya joggingbyxor! Så nu ska jag åka och shoppa ;)


TOPP 9 I-LANDSPROBLEM

1: Dina favoriter i Aladdin choklad-asken är slut
2: Laktosintolerans
3: Ditt balsam för extra lyster ger bara lite lyster
4: Till din förskräckelse råkade du köpa grana padano parmesan istället för parmeggiano reggiano
5: Du har minst facebook vänner i din kompiskrets
6: Det svåra valet mellan billiga vanliga tomater och dyrare kvisttomater
7: Den lilla omvägen du får ta runt Rädda barnen/Greenpeace-personen
8: När någon tränger sig före i kassakön
9: ADHD (diagnosen finns inte i U-länder)

HUR BLIR DET NU..

Jag och min familj skulle ju åka till Småland idag för att hälsa på släkten. Så jag gick inte till skolan för att vi skulle åka tidigt (okey, jag skulle hinna gå på typ den första, men jag försov mig, okey!?). Men nu är tydligen morfar sjuk och vägrar att gå till läkaren. Vet inte om mamma och pappa är rädda att det är svininfluensan eller något, eftersom min lillasyster inte kan ta vaccinet.

Men ja, vi får se hur det blir, blir kanske hemma i helgen då..


LÄR MIG KONSTEN ATT STEKA EN FISKPINNE

Jag var lite hungrig och ville bara laga en snabb mat. Såg att det fanns färdig ris på spisen, så då tänkte jag bara steka en "tjock fiskpinne" till det. Hade lite väl varm platta, så den blev ganska svart på båda sidorna. Så skulle jag äta den, men jag kunde knappt skära i den. Då känner jag på fisken innuti paneringen - helt iskall!

Alltså, fiskpinnen var helt svart utanpå och helt frusen inuti. Detta är ju illa, jag kan ju inte ens steka fiskpinnar!?


PLUGGTORSDAG

Den här veckan har varit sådär. I skolan har vi döpt alla dagarna. Depptisdag. Tröttonsdag. Pluggtorsdag.

Idag har ändå varit okey, men plugga är ju ändå inte världens roligaste, och jag är liksom inte färdig med plugget än. Jag kallar även den här dagen för kaffetorsdag, då jag har knarkat kaffe idag.

Men vadå, du giller ju inte kaffe? tänker alla som känner mig. Nej, jag vet, men idag gjorde jag helt plötsligt det!? Mysko. Och jag har absolut inte försökt att lära mig tycka om kaffe, tvärtom. Men ja, jag är väl vuxen helt enkelt? Hm.

Undrar vad morgondagen får heta? Tråkfredag troligen, kommer att sitta i bilen halva dagen.


JULKÄNSLA, STEG 2

De har satt upp julbelysningen i stan! Fatta mysigt. Och jag har börjat ta fram lite av mitt julpynt, typ julljus som jag har haft hela mitt liv. Mys! ^^

Känner mig lite som Nemi i den här serien. Speciellt igår då jag och tjejerna var på IKEA. Heh.


VIKTIGT!

Nu har svininfluensan drabbat Uppsala hårt. Dom drabbade har fått blå dräkter med texten POLIS, en förkortning av "PERSON ORDENTLIGT LIDANDE I SVININFLUENSAN". Smittskyddsinstitutet råder allmänheten att genast avliva dessa personer utan nåd, om man nu råkar stöta på någon.


OVAN SIGNAL

"Min" mobil har ringt ett par gånger idag. Det är ju bara det att jag inte alls är van vid den signalen, så jag fattar aldrig att det är min mobil som ringer. De första två samtalen missade jag totalt, och de tre senaste var mina kompisar tvugna att säga till mig att min mobil ringde. Måste verkligen byta signal till min gamla igen.


INTE IGEN..

En av problemen med att min mobil saknas är att jag inte har någon väckarklocka (och nej, jag är för dålig för att lista ut hur den fungerar på pappas mobil som jag har lånat). Så mamma och pappa får springa upp och försöka väcka mig hela tiden, idag var det dock omöjligt. Men då kom jag på att jag hade sovmorgon idag, fan vad najs! Sen när jag hade snosat klart och klockan är halv åtta så upptäcker jag att jag inte alls hade någon sovmorgon, det var imorgon ju!?

Fan..


IRRITERANDE

Jag låg och sov, men pappa kom upp hela tiden och försökte väcka mig. Tydligen har jag lovat att gå ut med Chicko. Dock så lyckas jag somna om hela tiden. Vet ni vad pappa gör då? Hämtar en blinkande ficklampa, sätter den på dörren siktandes på mig. Lagom irriterande. Men ja, jag är uppe nu iaf..


LÅNAD MOBIL

Fick låna en gammal mobil av pappa tills vidare. Det värsta är bara att den är ju finare än min gamla som jag har tappat bort. Jag kan bra tänka mig hur mina vännerk ommer att mobba mig i skolan idag, speciellt en tjej..


JULKÄNSLA, STEG 1

Jag köpte skumtomar och chokladtomtar idag. Finns det något godare eller mer juligt godis? :D
MOBIL BORTA :´(

Jahapp, då har det hänt till slut - jag har tappat bort min mobil!

Pappa skjutsade mig till skolan idag och jag satt och sms:ade min kompis i bilen. Trodde att jag lade mobilen i jackfickan, men nu i efterhand så lade jag troligen den i knät. Sedan när jag kom till skåpet så var mobilen borta.

Tänkte inte mer på det då, bara att den ligger väl i skåpet någonstans och att jag ber min kompis ringa den sen. Men den var avstängd, fast jag laddade den nyss. Så antagligen så åkte den ur knät när jag gick ur bilen på morgonen. På busshållplatsen. Så antagligen har den blivit påkörd av bussen nu. Yey.

Och nej, jag tvivlar starkt på att någon skulle sno den, för vem fan skulle vilja ha en sån mobil. De skulle inte vilja ha den själva, än mindre lyckas sälja den.

Bara jobbigt att alla telefonnumrena är borta nu. Ska gå till skolreceptionen imorgon och kolla om någon har lämnat in den, men tvivlar på att någon har det.

Och ja, jag har redan letat i bilen, den finns inte där. Och försökt att ringa den femton gånger, den är avstängd.

Bara så att ni vet om ni försöker ringa eller sms:a mig, att jag inte dissar er! Min mobil är bara borta :(


SÅ NU SKICKAR JAG MMS!

Jag har typ bara 15 kr kvar på mobilen, och mitt Comviq kompis är slut nu, så det kostar att sms:a och ringa alla. Det är inte roligt, och bara för det så har detta varit värsta sms-veckan. Allt och alla sms:ar mig hela tiden ovanligt mycket.

Men, jag har kommit på en sak! Jag blev medlem på Comviq-sidan, så jag fick typ 2000 gratis mms eller något. Så nu skickar jag mms istället för sms! Om ni undrar varför ni får mms-bilder på konstiga saker, så är det bara för att det är billigare än att skicka sms ;)


VART FAN TOG MIN HELG VÄGEN?

Okey, jag vaknade nu. 16.00. När jag gick och lade mig? 3.15. Så jag har sovit över tolv timmar.

Det var mörkare när jag vaknade än när jag gick och lade mig. Det är illa.


MATKONST

 

RSS 2.0