MINA STACKARS GLASÖGON

F-n! Mina solglasögon gick sönder! Skitskitskit.

Det var liksom de enda under hela min livstid som har passat på mig. Jag passar inte i solglasögon alls, men efter års letande hittade jag dessa förra året - och de satt perfekt! Och nu råkade jag trampa på dem.

Yes, jag vet, alltid lika smidig..


MIN NAMNSDAG

Fick ett samtal ifrån syster idag:

C: Grattis!
T: Eh, va?
C: Grattis!?
T: Öh, vadå?
C: Grattis på namnsdagen!?
T: Jag har inte namnsdag idag!? *tänker jag har ju namnsdag den 26 april och dumförklarar syster i huvudet*
C: Har du inte namnsdag idag?
T: Eh, nej?
C: 26 april?
T: *nu tänds det en glödlampa långt därinne i huvudet*
C: ??
T: Åh, jag har namnsdag idag! :D

Mhm, hur kunde jag missa det liksom, hade ingen aning! Så när jag kom hem från Stadsparken fick jag god mat, lite godis och nagellack. Gött när man inte hade förväntat sig något! :)Yez, jag bjuder på en dagens outfit också! Tycker att det är så tråkigt att göra samma pose varje gång (nej, jag syftar inte alls på Kenza), så jag tänkte försöka sticka ut ur mängden lite..

Jaja, okey, jag försökte att göra en Kenza-pose men misslyckades totalt! Så nu får ni min egna variant istället! ;)
DAGEN EFTER

Igår blev det utgång då. Blev inte som vi hade tänkt oss, varken Amanda eller Simone kunde följa med, men till slut så blev det iaf jag, Ulla och Emma. Det blev People. Men ja, det var jätteroligt. Speciellt om man kallar roligt att bli trampad på av tusen högklackar, förföljd, fastfången, få drinkar spillda på sig och bli filmad när man var som pinsamast! Eh ja, long story.. ;P

Men vi nådde iaf kvällens mål - att bli fångad på vimmelbild! Fast det blev ju bara till det negativa när jag har ett vansinnesleende och ser ut som att jag vill döda fotografen. Asså, igår skrev jag att min klippning blev bra. Glöm det! Var så obekväm hela kvällen med mitt korta hår och korta fula fula lugg! Förstörde hela kvällen. Och så hamnade den där fula fula luggen på bilden också. Aja, hoppas att inte alltför många ser mig.

Men alltså, det var ju värsta träningen! Dansade och hoppade och i fyra timmar non stop! Jag har så ont i benen nu. Och halsen, sjöng med i alla låtarna, speciellt Oa hela natten och YMCA, haha! :D

Det var en underbar kväll! :)

DAGEN

Jag och Ulla gick på stan idag och handlade lite till imorgon. Jag köpte klänning, skor och kofta. Det är nog med än vad jag köpt sammanlagt på det här året. Eller ja, nästan, haha. Men poängen är den att det var länge sen jag shoppade, har försökt att vara ekonomisk!

Klippte även mig. Det var så länge sen jag klippte mig och mina toppar var så kluvna. Nej, de var inte bara kluvna i två bitar, utan de kluvna delarna hade blivit kluvna osv. Eh, ja, förstår ni? Hårstråna såg fan ut som släktträd.. Så därför var jag lite rädd för vad frisören skulle säga, då jag hört att mina kompisar har blivit klagade på när de har klippt sig. Men nej, frisören var jättesnäll och söt! Ja, jag får väl tillägga att mitt hår inte såg så hemskt ut som det låter! ;)

Den här gången övergav jag min ordinarie frisör och testade något nytt - gick till Ohlssons på sta´n, eller vad de heter. Alla säger att de är så bra och bla bla bla, så jag kände att jag var tvungen att testa. Enda negativa var att de sade att det var lite dyrt. Men när jag skulle betala kostade det inte alls lika mycket som de hade sagt - utan precis lika mycket som på mitt gamla ställe. Just telling yah, once you go Ohlssons - you never go back! ;)

INKÖPSSMS

Bestämde mig för att laga pankaka när jag kom hem. Insåg då att vi inte hade någon glass. Så jag skickade ett sms till mamma och pappa (ja, jag skickade till båda, för då är chansen större att iaf någon läser det!?)

Sms 1:
Köp vaniljglass!


Insåg att jag hade användt de sista äggen.

Sms 2:
Och ägg!


Tycker att det är gott med socker på pankaka också, men inte finns det något socker hemma.

Sms 3:
Och socker!!


Och så inser jag att det bara finns jordgubbssylt hemma.

Sms 4:
Och drottningssylt!!


Inser dock nu att pankakorna redan är färdiga och att de inte kommer att komma hem på ett tag. Så jag går och äter upp pankakorna. De blev väl inte så glada när de hade åkt och handlat för min skull när jag inte ens behövde sakerna. Jaja, glassen, äggen, sockret och sylten kommer ändå att behövas någon gång, så de kan lika gärna tacka mig redan nu!?Och ja, snälla kan ni inte svara på de här frågorna? Var anonyma om ni vill! :)

1. Vad är mitt hela namn?
2. När fyller jag år?
3. Vart bor jag?
4. Är jag kär?
5. Har du sett mig gråta?
6. Hur är jag som person?
7. Vad/vem hatar jag mest?
8. Nämn tre saker du vill göra med mig.
9. Betyder jag något för dig?
10. Du och jag är...?
11. Skulle du gråta om jag dog?
12. Har vi träffats?
13. Vad älskar jag?
14. Kan du mitt mobilnummer utantill?
15. Hur mycket känner du mig?

KNÄCKEBRÖDSDANSEN

Jag vet att jag har bara laddat upp en massa videos på senaste tiden och egentligen inte skrivit något. Förlåt för detta, men det är för att jag har hittat så många roliga saker, haha! Och denna måste ni ju bara se! ;)


BLOGGLISTA

01. Hur länge har du bloggat? I den här bloggen ungefär ett och ett halvt år kanske. Men har haft många bloggar innan dess!
02. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Bloggar var inte lika populärt då, så jag hade typ aldrig hört talas om det. Skaffade det bara för att en kompis hade det.
03. Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Spiderchick var det nog..
04. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Ja, de hade väldigt många smileysar och sånt i sig, hehe. Det känns ganska pinsamt att läsa dem faktiskt. Känner att jag har mognat och utvecklat mitt skrivande.
05. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Lite under 50 stycken kanske..
06. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? 40% är nog modebloggar, 30% dagboksbloggar och 30% övrigt, humor t ex.
07. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Tyras blogg kanske?
08. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Jag vet faktiskt inte vilken blogg som liknar min. Vad tycker ni?
09. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? När mamma och pappa hittade min blogg så älskade de den, haha. Nu har jag dock förbjudit dem att besöka den igen. Mina vänner vet jag inte, de tycker väl att det är kul, alla bloggar typ.
10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Jag vet inte, skriver liksom inte om så personliga saker i bloggen oftast. Vad tycker ni som känner mig, är jag som vanligt?
11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag skriver nästan inget privat här nu för tiden! Kanske någon gång då och då när jag har gjort något eller ifall jag har någon åsikt. Men då är det ju inte alltför privata saker heller..
12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Privata saker som rör mina vänner, familj och liknande. Bloggar inte om kärlek och sånt heller. Vill inte hänga ut någon och vill inte att alla ska veta allt heller.
13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Jag bloggar ju inte för att få bekräftelse utan för att det är kul. Men det är ju klart att det blir ju mycket roligare att fortsätta blogga när folk säger att de gillar min blogg! Om ingen skulle vilja läsa min blogg skulle jag ju inte skriva!
14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Beror ju på hur personlig man är i bloggen. Men att verkligen lära känna någon tror jag inte går.
15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Nej, det har jag inte.
16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Om man lägger ut alltför privata saker kanske. Och sen finns de ju dem som är kända för sin blogg som får ta en massa skit hela tiden.
17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta? Nej, har inte fått någon så hemsk kommentar faktiskt.
18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar.  Ibland kan det ha hänt, men det är saker jag står för, skrev inte det för att vara taskig.
19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Det tar tid, beroendeframkallande, hehe :)
20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då? Ja, det gör jag troligen ifall det fortfarande är så här populärt och ifall jag gillar det. Jag hoppas att min blogg har förändrats till det bättre då!
21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra? Ja, absolut! Det är ju en sådan trend att blogga nu. Och alla försöker ju skaffa modebloggar för att bli nya Blondinbella, Kenza, Engla osv. Det är ju drömmen att kunna tjäna pengar och bli känd via sin blogg.
22. Avslutningsvis : Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig? Det har betytt mycket! Det är så roligt att skriva och läsa andras bloggar och ha kontakt med dem! Och självklart blir man ju så glad när man får en massa söta kommentarer. Mitt språk har förbättras mycket och jag har lättare att formulera mig nu.


Ni kanske vill se hur denne bloggerska ser ut, och här har ni den vackra sanningen!

HIGH SCHOOL MUSICAL 4?


Hehehehhehehehehhh, den här var rolig!

De säger precis allt som jag brukar vilja säga till personerna i musikaler, haha!

AVMUSTASCH!?

Kom att tänka på en sak. När vi skulle ha minipåsk hos Elin så skulle alla ta med sig ett varsitt påskägg. Då sms:ade jag pappa och frågade "Har vi något påskägg hemma?". Onödigt att gå och köpa nytt liksom. Pappa svarade "Nej, men avmustasch". Eh, va!? Och sen kom förklaringen: på-skägg, av-mustasch. Snacka om dålig humur, haha.. -.-

Förresten, var har mitt info som ska vara till vänster försvunnit!? Eller kan ni se det? :S

WHY CHRIS BROWN BEAT RIHANNA

Vet att många bloggare har laddat upp den här på sin blogg på sistone, men den är så himla kul att jag var tvungen jag med! ;) Älska Nigahiga <3


JAG VANN, IGEN..

Ja, jag vann igen! Den här gången en jättefin bloggdesign av Susan. Jag behöver ju dock inte en ny bloggdesign, då jag är så nöjd med min, så jag gav den åt Johanna!

Lite lustigt hur ofta jag vinner. Det har blivit till ungefär varannan, var tredje dag. Senast var det ju trosorna, headern och armbandet! :D

Om ni undrar varför jag är med och tävlar om en bloggdesign när jag inte ens behöver en så är det så att jag kan ge bort den till någon kompis. Jag känner många som skulle behöva en ny design och då skulle de bli roligare att läsa! Johannas blogg speciellt behövde ett lyft.. ;)


HJÄLP MIG, DR HOUSE!

Igår mådde jag jättedåligt! Jag hade ont i magen, inte magsjuka, mensvärk eller något sånt som de flesta tror. Nej, det kändes som att jag fick knivar i magen hela tiden, gjorde så ont! Senare fick jag även världens huvudvärk och ont i hjärtat och det området. Efter skolan gick jag dock och lade mig på en gång och sov till idag, och då mådde jag mycket bättre.

Men idag när jag var på gymet började jag se suddigt. Det började när jag sprang på löpbandet, så jag trodde att jag var trött eller att det var någon av mina vanliga svimattacker jag kan få ibland. Ja, eftersom jag är så lång så kan jag svimma eller bli yr när jag t ex ställer mig upp fort, har suttit länge och ställer mig upp, när jag har stått länge eller när jag har rört på mig för mycket. Oj, det låter väldigt mycket, men jag får det inte alltför ofta.. :) Men sen så försvann inte det, utan höll i typ en timme.

Det var väldigt läskigt, men framförallt pinsamt! Jag skulle anteckna vilka muskler jag använde till ett arbete till skolan, men då kunde jag inte läsa. Allt jag tittade direkt på smälte ihop och blev en dimma. Så Leyla som jag var med där fick läsa upp och bokstavera för mig. Kändes väldigt pinsamt, ville nästan säga åt alla att jag faktiskt kan läsa, haha! Och sen så blev det suddigt på ena sidan, så då gick jag nästan in i alla maskinerna.

Ja, men det gick över sen. Men när vi gick tillbaka till skolan så fick jag världens huvudvärksattack igen, värre än igår.

Konstigt, men aja.. Hoppas bara att jag inte har en hjärntumör eller något, hehe. Får se om jag får något nytt symtom imorgon ;)

Rösta förresten gärna på mig här om du gillar min blogg!

DISNEYFUSK ?

Titta på detta, Disney har nog fuskat lite, hehe.. Har aldrig tänkt på det här!


LINDT LINDOR

Ni har väl sett den där Lindt Lindor-reklamen på tv. Usch, jag hatar verkligen chokladreklam, hur sugen blir man liksom inte!

Men iaf, nu fick jag ett sånt chokladpaket igår. Ni vet hur de säger att chokladen bara smälter i munnen. Jo, jag har något att säga - chokladen bara smälter i munnen! Jag säger bara mmm..

Hm, lyckades jag i mitt försök att fresta er?

JAG VANN!

Åh, jag vann igen! Ni kanske minns mitt inlägg för två dagar sen, hehe.. ;)

Den här gången blev det det här jättefina armbandet! Vann den hos Mikaela - tack så jättemycket! :D Är den inte fin? :)

Och måste bara skriva ett skämt! Vet att den är gammal, men någon kanske har lyckats undgå den.. :)

Vad sade Fritzls fru när de gick och lade sig?
- Älskling, har du slä(c)kt i källaren?

Hahahahhahahahahahhahahaha..... <33<3

LÅNGFREDAGEN

Långfredag eller lång fredag?

Ja, min fredag var i alla fall lång! Dagen började med att jag fick passa lillasyster och hennes kompis, vilket jag fick göra x antal timmar. Tiden verkade stå stilla, de kunde inte vara stilla ens en sekund. Deras favolek var "springa ifrån Tess", tätt följt efter "hoppa på Tessis mage".

Ja, som sagt, låång fredag.. -.-

BARA ETT LITET AGGRESSIONSUTBROTT..

Ja, det är ganska varmt ute..

Ja, man behöver inte ha vinterjacka längre..

Ja, fåglarna kvittrar, tussilagorna har kommit och fjärilarna flyger..

Ja, det är vår.. - Men det är för f-n inte sommar! Så sluta gå ut i kortkorta shorts och linne bara för att det har höjts någon grad på termometern! Har ni inte hört vad mor säger till barnen i blåsippesången!?


JAG VANN!

Jag är medlem i många av de där gratissidorna, och ett enkelt sätt att få poäng är att ta emot olika mail. Så då får jag tusen olika skitmail, och väldigt många så står det "Grattis, du har vunnit". Fast då måste man ju gå in och göra en undersökning och så är "vinsten" 50 kronor på någon spelsida typ.

jag bukar ignongera dessa "Grattis"-mail. Nu för några dagar sen så hade jag fått ett mail där det stod Grattis, men utan det vanliga avsändaren, så jag behåll mailet och tänkte läsa det senare. Nu fem dagar senare tog jag mig i skjortan och rensade min mail (det var nämiligen c:a 150 olästa meddelanden). Och gud vad glad jag är att jag inte raderade det där mailet på en gång! Jag hade vunnit ett par jättesöta trosor i en bloggtävling hos Maria, och hon bad mig bara om min adress. Hoppas att det inte gör något att jag svarade lite sent, haha (a)

Jag vinner ganska ofta i bloggtävlingar! Senast igår vann jag en header. Men eftersom jag inte behöver en tänkte jag ge den till en kompis! :) Här är en bild på trosorna:


MIN HUND ÄTER ALLT OCH ALLA!

Min hund är världens största matvrak! Han äter precis vad som helst! Det var som värst när han var valp. Vi skaffade honom på sommaren, och sen så blev det ju höst ganska fort. Med hösten kom svamparna. Och jag gick alltid ut med Chicko i skogen, och den stigen var full med svampspår! Längs hela stigen fanns det ju svampar, och dem hade Chicko lyckats ta, äta en bit, och sedan släppa när jag sade åt honom. Och det hände om och om igen. Vi tog ju samma stig varje gång nästan, och svampspåret bara fylldes på. Otroligt hur många svampar det faktiskt fanns!

Men pappa försökte göra något åt det. Så han gick ut och hällde, salt, peppar, salsasås, tabasco och en massa starka ämne på svamparna, för att sedan låta Chicko smaka. Fick det någon effekt tror ni? Nehej då! Chicko blev nog bara glad för lite smakämnen..

Nu för tiden finns det inte så många svampar här ute, men hans ny delikatess är äpplen! Han kan springa rakt mot målet tjugo meter bort och komma tillbaka med ett äpple en sekund senare. Och detta gör han minst fem gånger varje promenad. Hur bär han sig åt!? Han måste ha väldigt bra luktsinne! Men det har jag tänkt på, han går ju ut minst fyra gånger per dag och hittar äpplen varje gång - tar äpplena aldrig slut!? Det kan ju inte finnas hur många som helst liksom.. Var kommer alla ifrån?

Chicko äter pecis allting! Utom en sak - apelsiner! Och där ingår även clementiner och dylikt. Wtf, apelsiner av allting? Men han absolut älskar Fanta, vilket jag och min kompis upptäckte för någon dag sen. Vi hade köpt en flaska Fanta att dela på, och då fick Chicko smaka lite. Och gud vad han tyckte att det var gott! Han ville bara ha mer om mer.

Haha, kan skriva om min hunds ätvanor i evigheternas evighet, men då skulle nog ingen orka läsa. Men hur är era hundar (eller andra husdjur), äter de också allting? Är det något som de inte tycker om?

Chicko sitter och tigger mat av mig..

SVAR PÅ REBUS

Jag får ekänna att jag är lite besviken på er! Ingen klurade ut rebusen! Vet dock inte hur många som gav den ett ärligt försök, men vissa verkade vara desperata efter det rätta svaret, haha. ;)

Svaret är: SJÖRÖVAREErkänn att ni känner er lite dumma nu..? ;)

REBUS

Tänkte ge er en liten rebus. Svaret kommer imorgon! :)

 

 


 SMILEYSYNDROMET

Brukar ni använda smileysar?

Jag använder det typ hela tiden, iaf när jag chattar. Men har dock försökt att inte ha så många smileysar på bloggen, då jag inte vill att det ska kännas som värsta fjortisbloggen, haha. Kan känna mig väldigt töntig när jag använder smileysar tusen gånger i ett meddelande på t ex msn. Men jag måste ju liksom det, man låter så himla sur annars! De som jag pratar med som inte använder smileys låter skitsura och bitchiga.
Smiley
Men jag tänkte, det kanske bara är jag som tycker så. Så jag försökte låta bli att använda smileysar, och alla på en gång "Varför är du så sur!?". Jag var exakt likadan bara att jag inte använde smileysar. Och det var ju inte bara folk som var vana med mina "smileykonversationer", utan nytt folk också.

Nu försöker jag faktiskt dra ner på smileysarna och bara använda dem någon gång då och då. Det har fungerat bra hittills, hehe :) Vad tycker ni om smileysar?

 

"INNBYGGD VÄCKARKLOCKA"

Alltså, jag förstår mig inte på det här.. När det är skola så ställer jag första väckarklockan på 5.30. Oftast helt omöjligt att gå upp då, är så himla trött och vill bara krypa ner under täcket och sova sova sova! Men när jag är ledig och äntligen kan sova ut, då vaknar jag 5.30 hur pigg som helst. Wut, liksom!?

En annan sak som är konstig är min "innbyggda väckarklocka". När jag går och lägger mig på kvällen, om jag då tänker "imorgon vill jag vakna t ex 6.00", då gör jag det(!?). Jag kanske inte är så pigg då, men jag brukar alltid vakna en kvart före den tiden jag tänkte på, har aldrig misslyckats. Funkar det för er också? Fast nu har jag slutat testa det, jag litar nog ändå mest på min vanliga väckarklocka ändå.. :)

ERIK SEGERSTEDT

Vill ni veta vad jag drömde inatt? Jag drömde typ att jag blev ihop med Erik Segerstedt. Vilket är väldigt konstigt, eftersom jag inte ens gillar honom. Gillar typ ingen idolkille.. Men iaf, jag drömde det. Men det lustiga var att jag ville inte att han skulle se hur lång jag var, så hela drömmen gick jag och böjde på knäna, haha. Det såg väldigt lustigt ut, må jag säga.

Konstigt att Erik inte märkte något, men han är väl inte världens smartaste heller.. ;)

UNDERBAR DAG

Gud, hoppas att våren är här för att stanna nu! Det har varit underbart väder idag. Det har varit så varmt och skönt, fåglarna har kvittrar och har sett fyra fjärilar. Har ni sett några vårtecken än? :)

Halv studiedag. Åkte hem, gick ut med Chicko. Det var så underbart i skogen, ville knappt gå in igen.

Sen åkte jag på arbetsintervju om sommarjobb. Fick jobbet! :) Eller ja, inte än. Måste bara skicka in något från polisen så att de ser att jag inte är värsta busen. Men är ganska säker på det inte står något skit om mig i polisregistret, så jobbet är garanterat mitt! ;)

Första april idag också. Jag får väl motvilligt erkänna att jag gick på ett par aprilskämt idag. Först gick jag på det där om att kronprinsessan och Daniel skulle gifta sig i Uppsala Domkyrka. Pinsamt, haha! Men det var ju på nyheterna på Rix Morgonzoo imorse. Ofta jag är tillräckligt vaken då för att förstå att det är ett skämt liksom!? Speciellt när de säger det två gånger, först på Sverigenyheterna och sedan på Uppsalanyheterna. ;) Och sedan gick jag även på när en lärare sade att vi skulle ha oförberett prov idag, haha.

Gick ni på några aprilskämt idag? :)

Vårigt inlägg va!? Ja, jag gjorde mitt bästa.. ^^

IPRED - HELT I ONÖDAN!

Jaha, nu har IPRED-lagen börjat verka då. För er som inte vet vad det är kan jag ta en snabb liten genomgång. Ifall man nu laddar ner t ex musik så kan man bli anmäld. Det är inte polisen som gör detta, utan privata film- och skivbolagens intresse-organisationer som kan spana på personers intressevanor, och sedan polisanmäla det. Då begär dem ens IP-nummer som talar om vem du är.

Om ni inte vet vad IP-nummer är så är det din dators motsvarighet till ett telefonnummer. Alla datorer har, precis som telefoner, varsitt nummer.

För det första är lagstiftningen meningslös. Tekniskt sett är den lätt att kringgå. Lagen fyller ingen funktion, förutom att den sätter agendan. Det är en moralisk lag, utan någon teknisk inverkan. Lagen inkräktar dessutom otroligt mycket mot den personliga integriteten, vilket är sjukt otrevligt och sjukt äckligt. Det är helt fel sätt att gå.

Men det här lagen är så totalt onödig! T ex Pirate Bay håller på att fixa ett sätt så att man kan ladda upp musik utan att man behöver lämna IP-nummer. Men det behövs ju inte ens. Det är bara att bli medlem på en av alla sidor där de skyddar IP-nummer. Då byts ens IP-nummer varje sekund typ, och man blir omöjlig att spåra!

Jag tror att alla kommer att börja skydda sina IP-nummer, och därmed blir lagen helt onödig. Och så blir det kanske ett fåtal stackare som åker dit bara för att de inte visste att man kunde eller hur man skyddar sitt IP-nummer.

Vad tycker ni?

RSS 2.0